Lielbritānija nosūta uz Igauniju piecus helikopterus "Apache" (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
triecienhelikopteri "Apache"
triecienhelikopteri "Apache" Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānija pirmdien nosūtījusi uz Igauniju piecus triecienhelikopterus "Apache", kas pievienosies četriem kaujas izlūkošanas helikopteriem "Wildcat", kuri Emari aviobāzē ieradās jau sestdien.

Britu sauszemes spēku helikopterus varēs izmantot sabiedroto spēki ikgadējo Igaunijas Aizsardzības spēku mācību "Kevadtorm" ("Pavasara vētra") laikā, kā arī Lielbritānijas vadītā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Igaunijā.

Kā, pavadot helikopterus "Apache" ceļā no lidlauka Safolkas grāfistē, pirmdien izteicies Apvienotās Karalistes aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons, šie papildspēki būs vitāli svarīgs savaldīšanas faktors pret "ļoti ticamiem draudiem" no Krievijas puses.

"Draudi, ko mēs redzam no Krievijas puses, ir ļoti ticami, un viens no iemesliem, kādēļ mēs sūtām turp "Apache" helikopterus, ir vajadzība nemitīgi pielāgoties mainīgajai situācijai," izteicies ministrs. "Bet runa ir par savaldīšanu, par NATO valstu vienotību, un Lielbritānija pilda lielāko lomu NATO paplašinātās klātbūtnes nodrošināšanā ar lielāko karavīru kontingentu."

Helikopteri "Wildcat" būs dislocēti Igaunijā līdz maija beigām, bet "Apache" atradīsies Baltijā trīs mēnešus un piedalīsies mācībās visā reģionā, tai skaitā vasarā Lietuvā paredzētajās mācībās "Geležinis Vilkas" ("Dzelzs vilks"), kurās būs iesaistītas 14 valstis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu