Reizniece-Ozola: Ja būtu iespēja vēlreiz ieviest nodokļu reformu, kopumā es darītu tieši to pašu (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola
Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola Foto: Zane Bitere/LETA

Ja tagad būtu iespēja vēlreiz ieviest tā dēvēto nodokļu reformu, kas tika īstenota Māra Kučinska (ZZS) valdības laikā, tad toreizējā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) kopumā rīkotos tieši tāpat kā toreiz, intervijā Latvijas Radio atzina politiķe, kura tagad kandidē Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

"Kopumā es darītu tieši to pašu, bet varbūt kaut kādas tehniskas lietas noteikti mēģinātu izdarīt veiksmīgāk," atzina Reizniece-Ozola, skaidrojot, ka progresīvo nodokļu sistēmu ieviest darbaspēkam ir visai sarežģīti.

Pēc politiķes teiktā, ar tagadējo pieredzi viņa būtu pievērsusi lielāku uzmanību sabiedrības izglītošanai un nodokļu reformas izskaidrošanai.

Kā ziņots, 2017.gadā valdība veica priekšdarbus, lai no 2018.gada 1.janvāra ieviestu tā dēvēto nodokļu reformu, ar kuru pirmo reizi Latvijā tika ieviesta progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likme.

Ieviešot minētās nodokļu izmaiņas, IIN sistēma kļuva sarežģītāk administrējama, bet 2019.gadā daudzi iedzīvotāji bija nepatīkami pārsteigti par to, ka nodokļu reformas rezultātā viņi ir palikuši parādā valstij.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu