Bijušajam "Volkswagen" vadītājam izvirzītas apsūdzības saistībā ar dīzeļgeitas skandālu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Martins Vinterkorns
Martins Vinterkorns Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas prokuratūra pirmdien paziņoja, ka izvirzījusi bijušajam Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" vadītājam Martinam Vinterkornam un vēl četriem augsta līmeņa vadītājiem apsūdzības saistībā ar tā dēvēto dīzeļgeitas skandālu.

Prokuratūra norāda, ka "šīm personām izvirzītas apsūdzības vairākos noziegumos, kas realizēti vienā kriminālprocesuālā darbībā, jo sevišķi īpaši nopietnā krāpniecības gadījumā un likuma pārkāpumā pret negodīgu konkurenci."

Pagaidām vēl nav skaidrs, vai citas apsūdzētās personas, kuru vārdi netiek minēti, joprojām strādā "Volkswagen" vai uzņēmumu ir pametuši.

Prokuratūra vēsta, ka Vinterkorns zinājis par kaitīgo izmešu manipulēšanas programmatūras izmantošanu jau kopš 2014.gada 25.maija, taču bija sniedzis garantijas varasiestādēm un klientiem par pretējo.

Turklāt "Volkswagen", Vinterkornam to zinot un apstiprinot, 2014.gada novembrī izdeva programmatūras atjauninājumu, kuras vienīgais mērķis bija slēpt kaitīgo izmešu manipulēšanas programmatūras izmantošanu, skaidro prokuratūra.

"Volkswagen" jau ir samaksājis miljardiem eiro soda naudās un kompensācijās patērētājiem šā skandāla dēļ, kas arī nopietni kaitējis  uzņēmuma dīzeļautomobiļu tēlam.

"Volkswagen" 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu