Izdota jubilejas plakātu sērija ar Ulvja Alberta radīto Bukovska fotogrāfiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Čārlzs Bukovskis
Čārlzs Bukovskis Foto: Ulvis Alberts

Ceturtdien, 18. aprīlī plkst. 18.00 mākslas galerijā "Birkenfelds" (Kaļķu ielā 28, Hotel Roma, 4. stāvs) notiks īpaša tikšanās ar latviešu izcelsmes amerikāņu fotogrāfu Ulvi Albertu, kuras laikā tiks prezentēta jauna simts eksemplāru fotogrāfa parakstīta plakātu sērija ar izcilo rakstnieku Čārlzu Bukovski.

Nākamgad amerikāņu dzejniekam un rakstniekam Čārlzam Bukovskim tiks svinēta simts gadu jubileja. Šim notikumam par godu tapis plakāts. Uz tā - Ulvja Alberta 1976. gadā Amerikā tapusī fotogrāfija ar dzejas meistaru. 

Čārlza Bukovska plakāts
Čārlza Bukovska plakāts Foto: Ulvis Alberts

"1976. gadā Albertam bija izdevība tikties ar Bukovski. Šajā tikšanās reizē tapa slavenā dzejnieka fotoportreti. Daudzu gadu garumā viens no šīs fotosesijas darbiem kļuva īpaši populārs. Par godu gaidāmajai simtgadei Ulvis Alberts ir izdevis jaunu plakātu, kura tirāža ir tikai simts eksemplāru," raksta galerijas "Birkenfelds" vadītājs Toms Zvirbulis. 

Interesenti, iepriekš piesakoties e-pastā (info@birkenfelds.lv), aicināti apmeklēt plakāta prezentācijas pasākumu, kurā fotogrāfs dalīsies atmiņās par leģendāro fotosesiju "Brīvprātīgajiem būs izdevība uzstāties, lasot rindas no Bukovska daiļdarbiem. Klausīsimies arī paša dzejnieka balss ierakstus. Par labāko uzstāšanos tiks piešķirta speciālbalva," tā Zvirbulis. 

Paralēli no 15. līdz 21. aprīlim galerijas mājas lapā notiks vairāku minēto plakātu izsole. 

Ulvis Alberts

Ulvis Alberts (1942) dzimis Rīgā. Otrā pasaules kara laikā nonācis Vācijā, bet 1949. gadā no Rāvensburgas kopā ar ģimeni emigrējis uz Amerikas Savienotajām valstīm. Absolvējis Vašingtonas universitāti Sietlā, iegūstot B.A. grādu radio un televīzijā. Sešdesmito gadu beigās Ulvis Alberts guva ievērību ar tā laika mūzikas zvaigžņu Boba Dilana un ģitārista Džimija Hendriksa portretiem. Vēlāk, 70. un 80. gados, viņš portretēja Holivudas zvaigznes un ievērojamus pokera spēlētājus. Jau vairākus gadus dzīvo Latvijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu