Latvijas Florbola savienības prezidents: Virslīgas iznākumu prognozēt bija ļoti grūti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilvis Pētersons (no kreisās) un Kaspars Mudelis ar Latvijas florbola virslīgas čempionu kausu
Ilvis Pētersons (no kreisās) un Kaspars Mudelis ar Latvijas florbola virslīgas čempionu kausu Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šīs sezonas "Elvi Florbola līgas" vīriešu un sieviešu turnīru iznākumus bija ļoti grūti prognozēt, uzskata Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidents Ilvis Pētersons.

Sestdien par vīriešu čempioniem kļuva "Lielvārde"/"Fat Pipe" komanda, kas finālā ar rezultātu 6:4 uzvarēja "Betsafe"/"Ulbroka Oxdog", cīņas laikā atspēlējoties no iedzinējiem, bet sievietēm Kocēnu "Rubene" ar 4:3 pagarinājumā uzvarēja "Ķekavu".

Sarunā ar aģentūru LETA Pētersons uzsvēra, ka sezona vērtējama pozitīvi, jo čempionāta iznākums nebijis iepriekš paredzams.

"Uzskatu, ka sezona tika aizvadīta ļoti veiksmīgi. Bija grūti prognozēt čempionāta rezultātu - tikai pēdējās spēļu kārtās izšķīrās, kuras spēlēs izslēgšanas turnīrā. No intrigas viedokļa viss bija labi."

Kaut arī sezona vēl nav tikusi analizēta un vērtēta, savienības prezidents apgalvo, ka spēļu apmeklējums, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, varētu būt pieaudzis.

"Spēlēt arēnā tika trīs jaunas komandas, pamainījās publika un tribīnēs netrūka skatītāju,"piebilda Pētersons.

Sākotnēji bija paredzēts, ka florbola čempionāta superfināls norisināsies 20.aprīlī, taču sakarā ar Latvijas sieviešu tenisa izlases Federāciju kausa cīņu pret Vāciju tas tika pārcelts nedēļu ātrāk, nekā sākotnēji plānots.

Gatavošanos superfinālam Pētersons nosauca par ekstremālu pasākumu: "Pāris nedēļas bija pamatīgs stress un negulētas naktis, bet varu tikai izteikt vislielāko cieņu "Arēnas Rīga" personālam un darbiniekiem. Varētu teikt, ka tika paveikts neiespējamais. Pēc "DaGamba" koncerta ap vieniem naktī sākām strādāt, aptuveni plkst.11.30 darbi bija padarīti. Savukārt pēc pusstundas jau ieradās arī superfināla dalībnieces."

"Sagatavošanās darbi izvērtās par pamatīgu maratonu, taču ir milzīgs prieks un gandarījums, ka viss izdevās. Līdz pats nebiju aizbraucis uz arēnu, saklausījos visādas trakas baumas. Tomēr kopš 2016.gada, kad pirmo reizi arēnā rīkojām superfinālu, varu teikt tikai labākos vārdus par personālu," uzsvēra Pētersons.

Kaut arī datumu maiņa ieviesusi sava veida izmaiņas kopējā turnīra norisē, tas problēmas neesot sagādājis.

"Mēs bijām ieplānojuši, ja kādā no pusfināla zariem būtu septītā spēle, tā notiktu svētdienā. Tādējādi būtu vēl nedēļa atpūtai spēlētājiem. Beigās sanāca tā, ka Lielvārdes vienība, kas septīto spēli aizvadīja nedēļas vidū, beigās arī izcīnīja čempionu titulu. Atpūtas un brīvo dienu trūkums beigās izvērtās par priekšrocību," stāstīja Pētersons.

Florbola federācijas prezidents atzina, ka titula izcīņas formātu nav plānots mainīt. "Tas jau ir kļuvis par sava veida sportistu sapni - spēlēt "Arēnā Rīga". Jau sezonas sākumā sportisti zina savu mērķi. Jau sākot izslēgšanas spēles, ir apziņa, ka arēnā tiksies tikai četras spēcīgākās komandas. Spēlētāju vidū ir pat izveidojusies mirkļbirka "Ceļš uz arēnu"," gandarīts bija Pētersons.

"Protams, daudzās profesionālajās līgās pastāv sēriju koncepts, bet nav pamata uzskatīt, ka viena spēle finālā būtu neprofesionāla vai nesportiska prakse," nobeidza Latvijas Florbola savienības prezidents.

Iepriekš Lielvārdes vienība par Latvijas čempioni bija kļuvusi 2012. un 2016.gadā, kamēr "Rubenes" sieviešu komanda pagājušajā nedēļā valsts čempionātā triumfēja jau 12.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu