Latvijas pretiniecei Zviedrijai gatavojas palīdzēt vismaz desmit NHL spēlētāji

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Olivers Ekmans-Larsons
Olivers Ekmans-Larsons Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja izlases pretiniecei Zviedrijai maijā gaidāmajā pasaules čempionātā gatavojas palīdzēt vismaz 10 spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL), vēsta zviedru mediji.

Pasaules čempionāts hokejā Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē sāksies pēc nepilna mēneša. Turnīrs risināsies no 10. līdz 26. maijam.

Komandas pamazām sākušas veidot sastāvus gaidāmajam turnīram. Izņēmums nav arī Zviedrija, kas uzvarēja iepriekšējos divos pasaules čempionātos 2018. un 2017. gadā.

Zviedrija būs viena no Latvijas izlases pretiniecēm B apakšgrupā Bratislavā, kur spēlēs arī Krievija, Šveice, Čehija, Austrija, Norvēģija un Itālija.

Pasaules čempioniem gatavību spēlēt meistarsacīkstēs šobrīd pauduši 11 zviedru spēlētāji, kuri šosezon spēlēja NHL čempionātā. 

Zviedrijas izlases kandidātu sarakstā jaunākais papildinājums ir aizsargs Olivers Ekmans-Larsons, kurš šosezon bija NHL komandas Arizonas "Coyotes" kapteinis.

Pašlaik 27 gadus vecais Zviedrijas hokejists šosezon NHL regulārajā čempionātā 81 spēlē guva 14 vārtus un veica 30 rezultatīvas piespēles.

Ekmans-Larsons spēlēja Zviedrijas izlasē arī iepriekšējos divos pasaules čempionātos, kad zviedriem izdevās izcīnīt zelta medaļas. Aizsarga kontā ir arī sudrabs un bronza attiecīgi 2011. un 2010. gada turnīros.

Vēlmi spēlēt pasaules čempionātā apliecinājis arī Jespers Brats, kurš izlaida daļu sezonas traumas dēļ. 20 gadus vecais uzbrucējs šosezon NHL pamatturnīrā 51 spēlē guva 8 vārtus un izdarīja 25 rezultatīvas piespēles. Bratam šis būs debijas pasaules čempionāts, ja viņam izdosies iekļūt sastāvā.

Jau iepriekš vēl vairāki citi NHL spēlētāji pauda gatavību spēlēt pasaules čempionātā. Tostarp arī 20 gadus vecais Eliass Petersons, kurš šosezon debitēja NHL čempionātā Vankūveras "Canucks" rindās - 71 spēlē 28 vārti un 38 piespēles.

Piekrišanu spēlēt Zviedrijas izlasē ir devis arī 29 gadus vecais "Canucks" vārtsargs Jākobs Markstrems, kurš šosezon 60 mačos vidēji ielaida 2,77 ripas un atvairīja 91,2% pretinieku metienu.

Ēriks Gustafsons šosezon NHL regulārajā čempionātā starp Zviedrijas hokejistiem bija rezultatīvākais aizsargs. 27 gadus vecais hokejists Čikāgas "Blackhawks" sastāvā 79 mačos guva 17 vārtus un veica 43 rezultatīvas piespēles.

Zviedrijas izlase ierindā no NHL vēl gaidāmi arī:

  • uzbrucējs Markuss Krīgers (Čikāgas "Blackhawks", 74 spēles, 4 vārti un 8 piespēles);
  • aizsargs Adams Larsons (Edmontonas "Oilers", 82 spēles, 3 vārti un 17 piespēles);
  • aizsargs Roberts Hegs (Filadelfijas "Flyers", 82 spēles, 5 vārti un 15 piespēles); 
  • uzbrucējs Oskars Lindblūms (Filadelfijas "Flyers", 81 spēle, 17 vārti un 16 piespēles);
  • uzbrucējs Adrians Kempe (Losandželosas "Kings", 81 spēle, 12 vārti un 16 piespēles);
  • uzbrucējs Mario Kempe (Arizonas "Coyotes", 52 spēles, 4 vārti un 5 piespēles).

NHL čempionātā risinās Stenlija kausa izcīņa, kur vairākās komandās spēlē daudzi Zviedrijas hokejisti, kuri varētu papildināt valstsvienības sastāvu pasaules čempionātā. 

Pērn pasaules čempionāta finālā Zviedrija uzveica Šveici, bet bronzas godalgas izcīnīja ASV hokejisti.

Latvijas hokeja izlase pērn pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 2:3 piekāpās Zviedrijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu