Divos mēnešos Latvijā saražots par 9,5% vairāk alkoholisko dzērienu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šā gada divos mēnešos Latvijā saražoti 8,427 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu. Salīdzinot ar 2018.gada diviem mēnešiem, šā gada divos mēnešos saražots par 9,5% vairāk alkoholisko dzērienu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Ražošanas apmērs samazinājums ir vērojams raudzēto dzērienu virs 6% alkohola satura ražošanā - par 25,9%, starpproduktu virs 15% un līdz 22% alkohola satura grupā - par 1% un pārējo alkoholisko dzērienu grupā - par 0,2%.

Savukārt ražošanas apmēru palielinājums bijis vīna ražošanā - par 22,5%, starpproduktu līdz 15% alkohola satura ražošanā - 2,8 reizes, raudzēto dzērienu līdz 6% alkohola satura grupā - par 9%.

Vērtējot ražošanu pēc absolūtā alkohola satura dzērienos, ražošanas apmēri šā gada divos mēnešos palielinājušies par 8,9%.

Kā ziņots, 2018.gadā Latvijā saražoti 53,5 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu. Salīdzinot ar 2017.gadu, pērn saražots par 3,2% mazāk alkoholisko dzērienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu