Nākamajos gados jaunu projektu attīstībā Rīgā plāno ieguldīt vairāk nekā 100 miljonus eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdzās Klīversalas kvartāla attīstībai šobrīd tiek plānoti vēl divu kvartālu attīstības projekti Rīgā. Viens no tiem ir biroju ēku kvartāls Brīvības ielā 193, kas būs risinājums Rīgā samilzušajai kvalitatīvu biroja ēku trūkuma problēmai. Sākotnēji šajā kvartālā tiks rekonstruēts vēsturisks nams, kas īrei piedāvās biroju telpas vismaz 5000 kvadrātmetru platībā. Savukārt nākamajā kārtā plānots būvēt ēku vēl 15 000 kvadrātmetru platībā, ko papildinās arī daudzstāvu autostāvvieta. Kopējās investīcijas šajā projektā būs mērāmas vairāk nekā 30 miljonos eiro. Savukārt otrs nozīmīgs projekts būs dzīvojamo ēku kvartāls Tallinas ielā 5/7. Šis būs projekts jauniem, dinamiskiem pilsētniekiem, kas urbānās vides priekšrocības vēlas apvienot ar labiekārtotu, zaļu teritoriju, kas atbilst visām mūsdienīgas dzīves prasībām. Šajā projektā plānotie ieguldījumi sasniegs ap 40 miljoniem eiro.

“Redzam, ka Rīgai no visām trim Baltijas valstīm šobrīd ir lielākais potenciāls, ja runājam par dzīvojamo un biroja platību attīstību. Un, tā kā mūsu pieeja balstās mērķī attīstīt kvartālus, nevis viena atsevišķa nama kvadrātmetrus, redzam, ka varēsim sniegt savu pienesumu kvalitatīva dzīvojamā un komercplatību fonda veidošanā, kas joprojām ir deficīts,” norāda Pro Kapital dibinātājs un vadītājs Paolo Mikeloci (Paolo Michelozzi).

Klīversalas projekta attīstība

Pirmajā no Pro Kapital attīstītā topošā Klīversalas kvartāla ēkām, Kuģu ielā 28, šobrīd izpārdota jau trešdaļa no dzīvojamās platības. Tomēr iegādei joprojām pieejami dzīvokļi ar platību no 56 līdz pat 305 kvadrātmetriem. Apartamentu cena šajā namā svārstās no 253 792 līdz pat 1 377 274,80 eiro, ikvienam apaļās ēkas iemītniekam ikdienā piedāvājot baudīt neatkārtojamu skatu uz Daugavu un vecpilsētas panorāmu. Klīversalas kvartālā plānots uzbūvēt vēl vismaz sešus namus ar vairāk nekā 500 dzīvokļiem, kuru cenas svārstīsies no 2,5 līdz 3 tūkstošiem eiro par kvadrātmetru.

Foto: Publicitātes foto

Klīversalas kvartālā jau šopavasar atklās Sajūtu dārzu

Tieši apkārtējās vides kvalitātei un visas apkaimes harmoniskai attīstībai Klīversalas kvartālā tiek veltīta īpaša vērība. Tāpēc līdzās tādiem vērienīgiem uzlabojumiem kā, piemēram, Klīversalas promenādes attīstībai un bērnu rotaļu laukumu ierīkošanai, jau šajā pavasarī ikviens pilsētas iedzīvotājs un viesis būs aicināts iepazīt ainavu arhitektes Helēnas Gūtmanes veidoto Klīversalas kvartāla Sajūtu dārzu. Šī dārza ideja ir iepazīstināt cilvēkus ar augu dažādību urbānā vidē, piedāvājot pastaigu cauri piecām tematiskām sadaļām. Katra no tām būs veltīta vienai no maņām – taustei, dzirdei, redzei, ožai un garšai. Tā, piemēram, smaržas sadaļā esošie augi piedāvās novērtēt aromātu dažādību, bet redzes sadaļā būs iespēja novērtēt dabas krāšņumu un krāsainību visās izpausmēs. Klīversalas kvartāla Sajūtu dārzs būs brīvi pieejams ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim no agra pavasara līdz pat vēlam rudenim un ir iespēja no jauna atklāt šo kādreiz slēgto pilsētas teritoriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu