Grupa "Juuk" publicē Oskara Jansona dziesmu "Zelts"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raitis Kalniņš

Jaunu dziesmu laiž klajā mūzikas apvienība «Juuk» (pirms tam "Jūk"), kurā muzicē dziedātāja Sniedze Prauliņa, Oskars Jansons, Dina Skreitule, Raitis Viļumovs un grupas «Manta» līderis Edgars Šubrovskis. Dziesma "Zelts" ir otrais singls no grupas albuma, kas gaidāms šā gada jūnijā. 

Grupas mūziķus vieno aizraušanās ar alternatīvo, tumšo folka un kantri mūziku, kuru Latvijā dzird reti, neraugoties uz latviešu mīlestību pret skumjām un sērām.

Viens no grupas dziesmu autoriem – Oskars Jansons – uzrakstīja dziesmu “Zelts" 2015./2016. gada ziemā, neilgi pēc swamp folk albuma "Cockroach Prophets" izdošanas. Autors atklāj, ka "dziesma, visticamāk, ir par narcismu un mīlestību, kas, esot pretstati, sastopoties vienmēr rada interesantu iznākumu". Rakstot dziesmu nesošo ģitāras partiju, Jansons iedvesmojies no blūzā izmantotajiem atvērtajiem skaņojumiem un spēlēšanas tehnikas, tomēr dziesmas melodijas vairāk līdzinās eiropiešu folkmūzikas mantojumam. Idejiskā pieeja savīt Amerikas un Eiropas folkmūziku ir raksturīga visam "Juuk" albumam.

Ieraksts veikts pie Ingus Baušķenieka studijā "Bicycle Systems", māsterējis Edgars Skrāģis.

Teksta video veidojis Pēteris Masļenčenko, tā fragmentos izmantotas vairākas Dinas Skreitules fotogrāfijas.

Dziesma klausāma arī Spotify, iTunes, Deezer un citās straumēšanas un lejupielādes vietnēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu