Vēl nesen ar ASV sankcijām apliktais "Rusal" ieguldīs $200 miljonus rūpnīcā Kentuki (8)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas alumīnija milzis "Rusal" lielāko daļu aizvadītā gada bija aplikts ar ASV sankcijām. Taču tagad uzņēmums nolēmis investēt 200 miljonus ASV dolāru jaunā projektā Kentuki štatā, ASV.

Krievu oligarha Oļega Deripaskas vadītais uzņēmums ir lielākais alumīnija ražotājs ārpus Ķīnas.

"Rusal" prāvo summu ieguldīs jaunā rūpnīcā Kentuki austrumos, svētdien pavēstīja kompānija "En+ Group". Krievijas uzņēmumam piederēs 40% no jaunā projekta, kurā tiks ražoti izejmateriāli auto un aviācijas sektoriem.

200 miljonu dolāru ieguldījums izziņots neilgi pēc tam, kad ASV Finanšu ministrija atcēla "Rusal", "En+ Group" un citām ar Deripasku saistītajām firmām noteiktās sankcijas. Ministrija norādīja, ka uzņēmumu struktūra esot tikusi ievērojami mainīta, lai mazinātu oligarha kontroli pār tiem.

Deripaska saistīts ar Krievijas autokrātu Vladimiru Putinu. Sankcijas bija ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas mēģinājums sodīt Kremli par iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās.

Deripaskam bija biznesa attiecības ar notiesāto Trampa bijušo priekšvēlēšanu kampaņas priekšsēdētāju Polu Manafortu.

ASV demokrāti iebilduši pret sankciju atcelšanu "Rusal" un citiem ar Deripasku saistītiem uzņēmumiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu