"Pelmeņi un cigaretes" - jauna izrāde "Dirty Deal Teatro"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Pelmeņi un cigaretes"
"Pelmeņi un cigaretes" Foto: publicitātes

22. un 23. aprīlī plkst. 19 "Dirty Deal Teatro" (Talsu ielā 1, Āgenskalnā) pirmizrādi piedzīvos izrāde "Pelmeņi un cigaretes", kas ir jauno teātra mākslinieku - dramaturģes Lailas Burānes, režisores Lauras Upenieces un aktieru Elizabetes Skrastiņas un Rūdolfa Apses kopdarbs.

Vai viņa būs sociālo pabalstu saņēmēja? Vai viņa būs tā, kas apzags veikalu? Vai viņa īrēs no tevis dzīvokli un pēc tam uzmetīs? Vai viņa būs kādam vedekla, sieva, māte? Vai viņai atņems bērnu? Vai tas nozīmē, ka viņa nemāk dzīvot?

Jauno skatuves mākslinieku veidotā izrāde ir „patiesos noziegumos balstīts stāsts” par jaunas sievietes mēģinājumiem izdzīvot pasaulē un sabiedrībā, kurā spēles noteikumi un rīki katram iedalīti citādi un nevienlīdzīgi.

Izrādes tēli un notikumi ir radošās komandas interpretācija un fantāzija, kas balstīta pieredzē, ko iestudējuma veidotāji guva kādā no Rīgas bērnu namiem.

Par autoriem

Laila Burāne ir ieguvusi maģistra grādu dramaturģijā Glāzgovas Universitātē. Sadarbojusies ar dažādiem Latvijas māksliniekiem un starptautiskām teātra kompānijām no Nīderlandes, Zviedrijas, Skotijas un Amerikas Savienotajām valstīm. Veidojusi dramaturģiju tādām izrādēm kā “Taņas dzimšanas diena” un “ESCAPE ROOM: Mīts par brīvību” Ģertrūdes ielas teātrī, “Meža meitas” Valmieras Drāmas teātrī, Kristas Burānes dokumentālajai izrādei “Robežas” u.c.

Laura Upeniece ieguvusi maģistra grādu Teātra režijā Latvijas Kultūras akadēmijā. Ar diplomdarba izrādi “Līdz kāzām sadzīs” debitējusi Latvijas Nacionālajā teātrī, šajā sezonā Dailes teātrī iestudējusi izrādi “Kāršu spēle”.

Elizabete Skrastiņa un Rūdolfs Apse šogad absolvēs Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera mākslas programmu ar specializāciju leļļu teātrī.

Tuvākās izrādes „Pelmeņi un cigaretes” 22. un 23. aprīlī, kā arī 10. un 11. maijā 19.00 Dirty Deal Teatro.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā „Biļešu paradīze” kasēs un internetā

Izrāde sagatavota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu