Piespriež cietumsodu par Rīgas lidostas tualetē atstātu viltus spridzekli un brīdinājuma lapiņu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas rajona tiesa piespriedusi nelielu cietumsodu kādam vīrietim, kurš Rīgas starptautiskās lidostas tualetē atstāja viltus spridzekli un lapiņu ar uzrakstu, ka "lidostā čemodānos ir bomba", liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Apsūdzētais sniedza apzināti nepatiesu paziņojumu par spridzināmās ietaises ievietošanu, proti, 2016.gada 13.jūnija vakarā viņš lidostas tualetē atstāja paša sagatavotu saini ar pielīmētu papīra lapu uz kuras bija uzraksts "Lidostā čemodānos bomba 21.00".

Tā rezultātā policija, tostarp pretterorisma vienības "Omega" pārstāvis ar suni, veica pastiprinātu lidostā reģistrētās bagāžas un publiskās zonas kontroli.

Tiesa soda izciešanas termiņā ieskaitīja apcietinājumā pavadīto laiku, līdz ar to vīrietis gandrīz jau bija izcietis piespriesto sodu. Spriedums netika pārsūdzēts un ir stājies spēkā.

Šajā lietā pierādījumi bija aploksne ar ziedes tūbiņu, polietilēna maiss ar cilindru, līmlentes ar papīru un maisu. Tāpat pierādījumi bija polietilēna maiss ar salvetēm un gumijots auduma gabals, kā arī kartona kaste ar kreklu un džinsa biksēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu