Igaunijas arhibīskaps: Parīzes Dievmātes katedrāle atdzims no pelniem (2)

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Parīzes Dievmātes katedrāle: rīts pēc ugunsgrēka
Parīzes Dievmātes katedrāle: rīts pēc ugunsgrēka Foto: AFP/SCANPIX

Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē ir milzīga traģēdija, taču šis dievnams atdzims no pelniem, paziņojis Igaunijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (EELK) arhibīskaps Urmass Vīlma.

"Tā ir traģēdija visiem kristiešiem, arhitektūras, mākslas un literatūras cienītājiem, parīziešiem un francūžiem, visiem cilvēkiem, kuriem ir sirds. Tūkstošgadu vēsture iet bojā dažu stundu laikā," viņš rakstījis.

Vienlaikus arhibīskaps uzsvēris, ka nodegušu dievnamu ir iespējams atjaunot, apvienojot spēkus.

"Pēdējo trīsdesmit gadu laikā ar baznīcas, valsts, pašvaldību un sabiedrības atbalstu mēs esam atjaunojuši vai uzcēluši aptuveni pussimts dievnamu un sakrālo celtņu. Esmu pārliecināts, ka arī Parīzes Dievmātes katedrāle atkal atdzims no pelniem," norādījis Vīlma.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēkā, kas pirmdienas pēcpusdienā izcēlās Parīzes Dievmātes katedrālē, nopostīts pirms vairāk nekā astoņiem gadsimtiem celtā dievnama jumts un sagruvusi 93 metrus augstā torņa smaile, bet daudzus vērtīgus mākslas darbus izdevies izglābt.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu