EP nosaka stingrākus noteikumus pašdarinātu sprāgstvielu ierobežošanai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Eiropas Parlaments (EP) šodien pieņēma likumu, kas nosaka stingrākus noteikumus pašdarinātu sprāgstvielu gatavošanā izmantojamu ķimikāliju apritē, informē EP pārstāvniecībā Latvijā.

Izmaiņas pieņemtas, jo apmēram 40% Eiropas Savienībā (ES) notikušo teroristu uzbrukumu no 2015. līdz 2017.gadam izmantotas paštaisītas sprāgstvielas.

Jaunais likums, par kuru deputāti jau panākuši vienošanos ar dalībvalstu pārstāvjiem, aizliegto vielu sarakstu papildinās ar jaunām ķimikālijām, kā arī padarīs skaidrākus bīstamo vielu aprites noteikumus. Jaunie noteikumi attieksies arī uz bīstamu vielu tirdzniecību tiešsaistē.

Ierobežojumi neattieksies uz profesionāļiem, kam ķimikālijas nepieciešamas profesionālo pienākumu veikšanai.

Jaunie noteikumi tika apstiprināti ar 616 balsīm. Pret tiem balsoja vien septiņi deputāti, bet 21 deputāts atturējās balsot.

Likums formāli vēl jāapstiprina ES dalībvalstu ministriem. Jaunie noteikumi stāsies spēkā 18 mēnešus pēc publicēšanas ES Oficiālajā Vēstnesī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu