Viļņas arhibīskaps: Cilvēku reakcija uz ugunsgrēku Parīzes Dievmātes katedrālē liecina par savu sakņu apzināšanos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Visas pasaules ticīgo reakcija uz ugunsgrēku Parīzes Dievmātes katedrālē liecina, ka cilvēki "atceras par savām saknēm", norādījis Viļņas arhibīskaps metropolīts Gintars Grušs.

Pēc viņa teiktā, pieredze liecina, ka šādas nelaimes cilvēkus saliedē, stiprina un atgādina, ka "ir nāve, ir nelaimes, bet ar to nekas nebeidzas, ir augšāmcelšanās, ir cerība, un tas apvieno sabiedrību".

"Ja saknes ir dzīvas, koks var atgūties. Tādēļ ļoti gribu aicināt visus lūgties, aizlūgt par Parīzes baznīcu, par ticīgajiem un visiem cilvēkiem Francijā, lūgties, lai nevienam nenolaistos rokas un šis dievnams tiktu atjaunots visā savā skaistumā, bet vienlaikus arī neaizmirst par savām saknēm," žurnālistiem Viļņas katedrālē sacījis arhibīskaps metropolīts.

Lietuvā izdevies atjaunot pēdējo gadu laikā ugunsgrēkos cietušus dievnamus Prienu un Ignalinas rajonā; iepriekšējos gadsimtos vairākkārt degusi arī Viļņas katedrāle.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēkā, kas pirmdienas pēcpusdienā izcēlās Parīzes Dievmātes katedrālē, nopostīts pirms vairāk nekā astoņiem gadsimtiem celtā dievnama jumts un sagruvusi 93 metrus augstā torņa smaile, bet daudzus vērtīgus mākslas darbus izdevies izglābt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu