Publiskoti pirmie attēli no izdegušās Parīzes Dievmātes katedrāles iekšienes (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Francijas un starptautiskie mediji sākuši publiskot pirmos attēlus no Parīzes Dievmātes katedrāles, kurā pirmdien izcēlās postošs ugunsgrēks.

Kā medijiem otrdien pavēstīja Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs, eksperti un strādnieki nākamo 48 stundu laikā darīs visu iespējamo, lai novērstu iespējamos riskus ēkas struktūrai, vēsta ASV raidorganizācija CNN. 

Ministrs uzsvēra, ka šādi riski joprojām pastāv un tie tiks izvērtēti.

Tikmēr Francijas prezidents Emanuels Makrons 17. aprīlī sasaucis īpašu valdības sēdi, kas būs pilnībā veltīta Parīzes Dievmātes katedrālei.

Makrons paziņoja, ka sēde notiks trešdien no rīta, bet jau tās pašas dienas pēcpusdienā notiks vēl viena sēde, kurā tiks spriests par valsts mēroga kampaņu līdzekļu vākšanai katedrāles atjaunošanai un rekonstrukcijas darbiem.

Plānots, ka prezidents šodien katedrāles jautājumu telefonsarunā pārrunās ar pāvestu Francisku.

Makrons tāpat pēc ugunsgrēka uz nenoteiktu laiku atlicis "dzelteno vestu" protestiem veltīto runu un preses konferenci, kas bija plānotas šonedēļ.

Ministrs arī norādīja, ka katedrāles atjaunošana prasīs ilgu laiku un milzu pūliņus. 

Kā ziņots, ugunsdzēsējiem izdevies izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcinājušas jumtu un citas katedrāles būvdetaļas, tostarp sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu