LBS necer uz sponsoru piesaisti EČ dāmām rīkošanai Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Valdis Voins
Valdis Voins Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Basketbola savienība (LBS) uz sponsoru piesaisti Eiropas čempionāta (EČ) basketbolā sievietēm finālturnīra apakšgrupas spēļu organizēšanai Rīgā necer, taču plāno no atbalstītājiem piesaistīt līdzekļus jaunas basketbola halles būvniecībai.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), kas jaunnedēļ lūgs valdību piešķirt 90 000 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai izpildītu iepriekš uzņemtās saistības par EČ rīkošanu Rīgā, norādīja, ka LBS būtu jāstrādā, lai piesaistītu sponsoru atbalstu pasākuma organizēšanas sadārdzinājuma segšanai. IZM tāpat atgādināja, ka LBS 2015.gada čempionātā nopelnīja vairāk nekā pusmiljonu eiro un šī summa joprojām stāvot bankas depozītā.

Uz jautājumu par LBS sekmēm sponsoru piesaistē EČ rīkošanas izmaksu segšanai LBS prezidents Valdis Voins atbildēja, ka kopumā iespējas esot mazas.

"Latvijas tirgus ir ļoti neliels. Piesaistīt sponsorus un atbalstītājus ir pietiekami grūti dažādu iemeslu dēļ. Citās federācijās norādīja, ka lieliem uzņēmumiem pašlaik īsti nav motivācijas piešķirt līdzekļus - ne tikai sportā, bet arī kultūrā. Tāpēc ir pietiekami grūti to visu realizēt," teica Voins.

Viņš tāpat sacīja, ka LBS vairāk darbojas ar reklāmas līgumiem, tādējādi saviem partneriem dodot iespēju reklamēties. "Vienkāršus filantropiskus atbalstītājus ir grūti sastapt," pauda Voins.

Savukārt IZM pieminētos līdzekļus, kas joprojām ir bankas depozītā, LBS EČ rīkošanai tērēt neplāno. Līdzekļi paredzēti jaunas basketbola halles projektēšanai.

"Līdzekļi kontā saglabāti ar noteiktu mērķi - ieguldīt jaunas basketbola halles būvniecībā. Tagad ir konkurss uz projektēšanu. Šodien padome pauda diezgan noteiktu atbalstu, ka no šīs summas nekas nevar tikt novirzīts citiem mērķiem kā tikai halles būvniecībai," pauda Voins.

Jautāts par to, vai LBS būs līdzekļi minētās halles būvniecībai, Voins atbildēja, ka tiks meklēti atbalstītāji. Projekts, kam paredzēts tērēt iepriekš sacīkstēs nopelnīto naudu, nepieciešams, jo potenciālajiem atbalstītājiem "grūti skaidrot uz pirkstiem", izteicās Voins.

LBS padomes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars (AP) tāpat uzsvēra, ka "ja šodien naudas [halles būvniecībai] nav, tad tas nenozīmē, ka nebūs arī rīt".

"Tas gan nenozīmē arī to, ka nauda būs, taču LBS dara visu, lai tā būtu," piekodināja Bondars.

LBS vērsīšoties pie Ministru kabineta un Rīgas domes, prasot piešķirt vēl papildus līdzekļus Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm finālturnīra apakšgrupas spēļu rīkošanas sadārdzinājuma segšanai.

Pēc LBS ārkārtas padomes sēdes otrdien LBS prezidents Valdis Voins žurnālistiem pastāstīja, ka IZM piedāvājums par līdzekļu piešķiršanu sacensībām, summā neierēķinot sacīkšu organizēšanas sadārdzinājumu, neatrisinot problēmu.

Voins skaidroja, ka izdevumu tāme tika veidota vēl 2017.gadā, bet divu gadu laikā virkne izmaksu esot kāpušas. Tāpēc LBS padome nolēmusi vērsties pie valdības ar lūgumu risināt "arī atlikušās sadaļas problēmas".

LBS vērsīsies arī pie Rīgas domes, lai gūtu kopumā 275 000 eiro. Rīgas dome līdz šim lēmusi piešķirt tikai 25% no prasītās summas.

Savienība skaidrojumus no Rīgas domes par tikai 25% finansējuma piešķīrumu neesot saņēmusi. "Pēc padomes pieprasīsim, vērsīsimies pie esošās domes vadību ar lūgumu izskatīt vēlreiz iespēju iepriekš solītajā apmērā finansēt. Pašlaik konkrēta skaidrojuma nav. Esam saņēmuši oficiālu vēstuli, kur norādīts, ar kādu summu var rēķināties," pauda LBS pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu