Dreiškens par Soču medaļu pārdali: Ir atvieglojums, jo tā muļļāšanās beigusies (1)

CopyDraugiem X Whatsapp

Soču ziemas olimpisko spēļu medaļu pārdale, kuras rezultātā par čempioniem bobslejā kļuva latvieša Oskara Melbārža četrinieks, nesusi atvieglojumu, bet ne gandarījumu, intervijā TVNET atzīst viens no ekipāžas stūmējiem Daumants Dreiškens.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Izpildkomiteja marta beigās oficiāli apstiprināja 2014. gada Soču olimpisko spēļu bobsleja sacensību rezultātus, kas nozīmē, ka par  čempionu bobsleja četrinieku sacensībās kļuva Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu. Vēl Melbārdis duetā ar Dreiškenu ir izcīnījuši Soču spēļu bronzas medaļas bobsleja divnieku sacensībās.

Dreiškens sarunā ar TVNET atzina, ka jūt atvieglojumu par ilgā procesa beigām, bet ne patiesu gandarījumu.

"Ir atvieglojums, ka tā muļļāšanās beidzot beigusies. Prieks, ka lēmums ir par labu mums, bet tas pieņemts piecus gadus pēc sacensībām. Tas tiks ierakstīts vēstures grāmatās - esam pirmie, kuri pēc Latvijas neatkarības atgūšanas izcīnījuši zeltu ziemas olimpiskajās spēlēs. Pozitīvs, bet ne ļoti izbaudāms mirklis," sacīja Dreiškens. 

Līdz šā gada maijam jaunajiem olimpiskajiem čempioniem ir jāsniedz atbilde - kā un kādos apstākļos viņi vēlas saņemt savas godam nopelnītās medaļas. Piedāvājumā ir četras izvēles iespējas:

  • Nākamajās olimpiskajās spēlēs / Jaunatnes olimpiskajās spēlēs;
  • Olimpiskajā muzejā Lozannā, Šveicē;
  • Nākamajā pasaules čempionātā bobslejā;
  • Nozīmīgā Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas un/vai Latvijas Olimpiskās komitejas pasākumā.

Bijušais bobsleja stūmējs Dreiškens pauda, ka viņš un kolēģi medaļas labprāt saņemtu Latvijā, vietējās publikas priekšā. Iespējams, ka tas varētu notikt nākamsezon Siguldā gaidāmā Eiropas čempionāta norises laikā.

"Gribētu, lai līdzjutējiem būtu gandarījums par to. Varbūt tas notiks Eiropas čempionātā Siguldā. Iespējams, labāk medaļas saņemt kaut kur ārpus Latvijas, lai mūsu valsts vārds plašāk izskanētu pasaulē. Dažu dienu laikā tas ir jāizlemj," sacīja olimpiskais čempions.

Aizpērn SOK anulēja krieva Aleksandra Zubkova un viņa ekipāžu gūtos rezultātus Soču Olimpiādē, jo bija notikusi manipulācija ar sportistu dopinga analīzēm, tās aizvietojot ar "tīrām" provēm.

Zubkovs pēc diskvalifikācijas saņemšanas vērsās arī Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), tomēr viņa apelācija netika apmierināta. Tā, savukārt, tika apmierināta krievu skeletonistam Aleksandram Tretjakovam, kurš Sočos guva zeltu, apsteidzot Martinu Dukuru, lai gan arī šis Krievijas sportists sākotnēji saņēma diskvalifikāciju no SOK.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu