Lībijas galvaspilsētā trāpa raķetes, nogalinot vismaz divus cilvēkus (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lībijas galvaspilsētā Tripolē otrdienas vakarā trāpīja vairākas raķetes, nogalinot vismaz divus civiliedzīvotājus, paziņoja ārkārtas situāciju dienesti.

Vēl četri cilvēki raķešu trāpījumos tika ievainoti, sacīja ārkārtas situāciju dienestu preses sekretārs Osama Ali, kurš raksturoja šo upuru skaitu kā tikai "provizorisku".

Raķešu eksplozijas sekoja ofensīvai, kuru šomēnes uzsāka Lībijas austrumos bāzētai valdībai lojālās armijas komandieris maršals Halīfa Haftars ar mērķi ieņemt Tripoli.

Tripoles centru satricināja vismaz septiņi spēcīgi sprādzieni. Drīz pēc tam bija redzami dūmi virs pilsētas dienvidu rajona Abusalimas, kurā trāpīja vairākas raķetes.

Šī ir pirmā reize, kad Tripoles centrā ir trāpīts bruņotajās sadursmēs starp pilsētas aizstāvjiem un Haftara spēkiem. Šīm sadursmēm ir tendence aprimt nakts laikā.

Neviens grupējums vēl nav uzņēmies atbildību par šiem raķešu triecieniem.

Kopš Haftara vadītā Lībijas Nacionālā armija 4.aprīlī sāka ofensīvu Tripoles ieņemšanai, kaujās ir nogalināti vismaz 174 cilvēki un ievainoti 758, tai skaitā civiliedzīvotāji, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

Kaujās ir nogalināti vismaz 14 civiliedzīvotāji un ievainoti vēl 36, Ženēvā paziņoja PVO preses sekretārs Tariks Jasarevičs.

ANO Humāno lietu koordinācijas birojs (OCHA) lēš, ka vairāk nekā 18 000 cilvēku bijuši spiesti atstāt savas mājas šo bruņoto sadursmju dēļ.

Kopš 2011.gada, kad NATO atbalstītas sacelšanās gaitā tika gāzts un nogalināts ilggadējais diktators Muammars Kadafi, Lībijā valda haoss un uz kontroli pār šo valsti pretendē divas konkurējošas valdības, no kurām viena bāzēta Tubrukas pilsētā valsts austrumos, bet otra - Tripolē.

ANO atzīst Lībijas valdību Tripolē. Tubrukas valdībai lojālā Haftara galveno atbalstītāju vidū ir Krievija, Ēģipte un Apvienotie Arābu Emirāti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu