Izsludināts konkurss uz Satiksmes ministrijas valsts sekretāra amatu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts kanceleja izsludinājusi konkursu uz vakanto Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

No amata kandidāta tiek prasīta nevainojama reputācija, augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība (vēlams vadībzinātnē, jurisprudencē, ekonomikā vai inženierzinātnēs).

Tāpat pretendentam jābūt vismaz triju gadu pieredzei organizācijas vadītāja amatā vai citā vadošā amatā organizācijas vadītāja tiešā pakļautībā ar vismaz 150 padotajiem darbiniekiem un vēlama pieredze valsts vai pašvaldību institūcijā, valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā.

No amata kandidāta tiek prasīta izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvo procesu, budžeta plānošanu, angļu valodas zināšanas vismaz C1 līmenī un krievu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī.

Amatam tiek piedāvāta mēnešalga 2441 eiro pirms nodokļu nomaksas, sociālās garantijas un veselības apdrošināšana, kā arī motivējoša bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem (piemaksa līdz 40% no mēnešalgas)

Konkursam var pieteikties līdz 16.maijam.

Valsts kancelejā informēja, ka konkursa organizēšanā tiks piesaistīta personālatlases kompānija "Eiropersonāls". Tā papildus jau saņemtajiem pretendentu pieteikumiem mudinās pieteikties konkursam vēl citus potenciālos amata kandidātus.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrās kārtas ietvaros pretendenti prezentēs savu vīziju par transporta nozares vidēja un ilgtermiņa prioritātēm un attīstību, savukārt trešajā kārtā neatkarīgi eksperti vērtēs pretendentu vadības kompetences.

Konkursa komisija līdz 21.jūnijam iesniegs satiksmes ministram rakstisku ieteikumu par pretendenta, kas vislabāk atbilst amatam izvirzītajām prasībām, iecelšanu amatā. Satiksmes ministrs virza pretendentu apstiprināšanai Ministru kabinetā un pēcāk ieceļ Satiksmes ministrijas valsts sekretāra amatā.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons un Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs. Pretendentu atlases procesā tiks aicināti piedalīties arī neatkarīgi novērotāji.

Jau vēstīts, ka, zaudējot amatu Ventspils brīvostas valdē, 6.aprīlī amatu pēc abpusējas vienošanās pameta SM valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, Ozoliņš amatu pameta pēc tam, kad būtiski samazinājās viņa atalgojums.

Neilgi pēc stāšanās amatā satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) atsauca Ozoliņu no Ventspils ostas valdes locekļa amata. Informācija ostas mājaslapā liecina, ka, piemēram, par janvāri Ozoliņa alga ostas valdē bija 2749,07 eiro.

Ozoliņš Satiksmes ministrijas valsts sekretāra amatā strādāja kopš 2013.gada.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu