Sākot ar Lieldienām, parādīsies neliela cerība sagaidīt lietu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki Rīgas centrā lietus laikā. Ilustratīvs foto
Cilvēki Rīgas centrā lietus laikā. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Visticamāk, sausums Latvijā turpināsies arī maijā, tomēr, sākot ar Lieldienām, vietām valstī iespējams kaut neliels lietus, vēsta laika prognozes.

Līdz Lielajai piektdienai nokrišņi nav iespējami, laiks būs pārsvarā saulains un silts. Maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +15..+20 grādus, vēsāk būs piekrastē, un naktīs termometra stabiņš vietām joprojām noslīdēs nedaudz zem nulles.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei Klusajā sestdienā mākoņi daļēji pārklās Latvijas debesis un vietām iespējams neliels lietus, arī Pirmajās un Otrajās Lieldienās vietām var uzlīt. Kļūs nedaudz vēsāks, pūtīs lēns līdz mērens mainīga virziena vējš. Saglabāsies augsta ugunsbīstamība.

Mēneša izskaņā gaisa temperatūra dažās dienās, visticamāk, pakāpsies virs +20 grādiem. Prognozes pašreiz rāda vien nelielu varbūtību, ka Latviju sasniegs kāda plaša nokrišņu zona.

Jau ziņots, ka, turpinoties sausumam, pavasara otrajā pusē un vasaras sākumā pieaugs risks sagaidīt gan postošas salnas, gan stipru karstumu. Ilgstošs sausums izkaltē augsni un augāju, samazinot gaisa mitrumu un mākoņu daudzumu. Tas veicina straujāku gaisa atdzišanu naktī un straujāku sakaršanu dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu