Ogres pašvaldības policistam saglabā iepriekš noteikto sodu par traģisko avāriju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tiesa. Ilustratīvs attēls
Tiesa. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu nams, izskatot krimināllietu par Ogres pašvaldības policista Jura Lauzuma izraisīto traģisko avāriju, atstājis negrozītu pirmās instances noteikto sodu, informēja Zemgales apgabaltiesas tiesneša palīdze Ineta Sņegireva.

Otrdien krimināllieta Lauzuma apsūdzībā izskatīta apelācijas kārtībā un pasludināts saīsinātais nolēmums, ar kuru pirmās instances tiesas spriedums - naudas sods un autovadītāja tiesību atņemšana - atstāts negrozīts. Pilns nolēmums būs pieejams 30.aprīlī.

Lauzuma lietu apelācijas instances tiesa sāka skatīt 2018.gada oktobrī.

Savukārt 2018.gada februārī Ogres rajona tiesā Lauzumu atzina par vainīgu un viņam noteica sodu 60 minimālo algu jeb 25 800 eiro apmērā un uz diviem gadiem atņēma autovadītāja tiesības. Vieglāks sods par prokurora prasīto tika noteikts tāpēc, ka neesot ievērotas tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā.

Par šādu spriedumu tiesā tika saņemts prokurora apelācijas protests, un lieta tika nosūtīta Zemgales apgabaltiesai.

Lauzums apsūdzēts pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Traģiskais negadījums notika 2013.gada 28.februārī Daugavpils šosejas krustojumā ar Akmeņu ielu. Tolaik Pašvaldības policijas vecākā inspektora Lauzuma un cita kārtībnieka patruļmašīna sadūrās ar automašīnu "Volkswagen", un "Volkswagen" vadītājs mira notikuma vietā.

Ogres novada Pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis tolaik paziņoja, ka ekipāžai, braucot uz izsaukumu, bija ieslēgti skaņas un gaismas signāli. Prokuratūra uzskata, ka operatīvajam transportlīdzeklim nebija pamata lietot bākugunis un skaņas signālu un traukties lielā ātrumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu