Vides aktīvisti sola izjaukt Londonas metro darbību (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas galvaspilsētā trešdien turpinās demonstrācijas pret politiku klimata izmaiņu jomā, vides aktīvistiem solot izjaukt Londonas metro darbību.

Aktīvistu grupa, kas sevi dēvē par "Extinction Rebellion" (XR), pirmdien sāka protestus Parlamenta laukumā, Oksfordas laukumā, uz Vaterlo tilta un citās vietās.

Policija aplēsusi, ka protesti ietekmējuši aptuveni pusmiljona cilvēku ikdienas gaitas un demonstrāciju dēļ slēgta autobusu satiksme 56 maršrutos.

"17.aprīlī XR nevardarbīgā veidā izjauks metro darbību," paziņoja aktīvistu grupa, norādot, ka viņi šādi vēlas pievērst sabiedrības uzmanību "ekoloģiskajam sabrukumam".

"Mēs no sirds atvainojamies visiem tiem, kas var ciest tā rezultātā. Citos apstākļos mums pat prātā nenāktu izjaukt metro darbību, bet šī ir ārkārtas situācija (..) nopietni ekonomiski traucējumi ir būtiski, lai piespiestu valdību sēsties pie sarunu galda un apspriest mūsu prasības," paziņoja XR.

Pagaidām nav zināms, kā tieši aktīvisti plāno traucēt metro darbību.

Londonas mērs Sadiks Hans otrdien paziņoja, ka izprot protestētāju aizraušanos un atbalsta tiesības uz miermīlīgiem protestiem. Taču viņš uzsvēra, ka ir ļoti nobažījies par aktīvistu plāniem traucēt metro darbību, un piebilda, ka cīņā ar klimata izmaiņām tieši nepieciešams panākt, ka arvien vairāk cilvēku izmanto sabiedrisko transportu.

Policija otrdienas vakarā paziņoja, ka protestos Londonā aizturēti 209 cilvēki.

XR plāno protestēt divas nedēļas, rīkojot demonstrācijas Lielbritānijā un 32 citās valstīs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu