Jaunie motokrosa talanti – Mairis Pumpurs un Edvards Bidzāns!

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Edvards Bidzāns
Edvards Bidzāns Foto: Jānis Pastars, www.mxphoto.lv

Motokrosa kluba “MX Moduls” sastāvā šogad startēs arī jaunie un talantīgie sportisti Mairis Pumpurs un Edvards Bidzāns. Abi piedalīsies Latvijas, Vācijas un Eiropas motokrosa čempionāta posmos. Bidzāns Vācijā un Eiropā startēs MX85, bet Latvijas čempionātā MX125 klasē. Pumpurs visās sacensībās brauks MX125 klasē.

“Klubs “MX Moduls” vienmēr rūpīgi izvērtē jaunos sportistus un labākajiem dod iespēju pārstāvēt klubu dažāda mēroga sacensībās, attīstīties un sasniegt izvirzītos mērķus. Latvijā ir daudz talantīgu motokrosistu, bet šobrīd esam izvēlējušies, mūsuprāt, labākos jaunos talantus: Mairi Pumpuru un Edvardu Bidzānu. Šajos jauniešos esam saskatījuši potenciālu un ceram, ka šie puiši būs tie, kas nākotnē varēs cīnīties ar pasaules motokrosa zvaigznēm. Komandā startē arī Matīss Karro un Kārlis Sabulis, viņi būs labs piemērs jaunajiem sportistiem. Cīnīsimies par labākajām vietām ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas un ADAC čempionātu posmos. Aicinu visus klātienē novērtēt jauno talantu sniegumu,” stāsta “MX Moduls” valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons.

Mairis Pumpurs motokrosa klubu “MX Moduls” pārstāvēs otro gadu. Pirmo reizi uz motocikla zēns uzkāpa astoņu gadu vecumā. Viņa lielais mērķis ir izcīnīt Pasaules čempiona titulu un kļūt par ievērības cienīgu sportistu. Pumpurs šogad startēs Latvijas, Vācijas un dažos Eiropas čempionāta posmos MX125 klasē.

“Visu ziemu cītīgi trenējos sporta zālē, peldēju baseinā. Papildus man bija arī koordinācijas treniņi. Biju arī treniņnometnē Itālijā. Mans šīs sezonas mērķis ir kļūt par Latvijas čempionu, bet Eiropas čempionāta posmos man jāiekļūst finālos,” papildina Mairis.

Edvards Bidzāns “MX Moduls” startēs trešo sezonu. Ar krosa motociklu viņš brauc no sešu gadu vecuma. Sacīkstēs Edvards sāka startēt septiņu gadu vecumā. Viņš grib kļūt par profesionālu motokrosistu, kuru ciena un augsti vērtē visā Pasaulē. Bidzāns Vācijas un Eiropas čempionāta posmos startēs MX85 klasē. Latvijas čempionātā jau šajā sezonā nolemts, ka viņš izmēģinās spēkus MX125 klasē. Edvards piedalīsies arī Pasaules čempionāta posmā (MX85 klasei ir tikai viens posms).

“Šai sezonai gatavojos sporta zālē, peldēju baseinā. Ja ziemas mēnešos atļāva laikapstākļi, reizi nedēļā braucu ar moci. Kad kļuva siltāks, treniņi trasē kļuva regulāri. Piedalījos arī treniņnometnē Itālijā. Mans šīs sezonas mērķis ir būt Top3 ADAC, Eiropas posmos. Pasaules čempionāta posmā arī vajadzētu finišēt pirmajā trijniekā,” komentē Bidzāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu