Mūkusalas Mākslas salonā Zuzānu kolekcijas izstāde "Pāri"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Zuzāns
Jānis Zuzāns Foto: Kristaps Bardziņš

No 25. aprīļa līdz 1. jūnijam Mūkusalas Mākslas salona Lielajā zālē skatāma Zuzānu kolekcijas izstāde “Pāri”, informē Mūkusalas Mākslas salona komunikācijas vadītāja Agnese Kleina.

“Pāri” apspēlē vairākas nosaukumā ietvertās nozīmes. Tajā eksponēti desmit mākslinieku pāri, kuru darbi veido konceptuālas, saturiskas, formālas vai tematiskas paralēles. Ekspozīcija ir arī sniegšanās pāri mākslas vēstures ierastajai hronoloģijai, metot tiltus starp dažādu laikmetu un paaudžu māksliniekiem. Tā satuvina un iesaista dialogā atšķirīgus māksliniekus un atklāj negaidītus mākslas darbu interpretācijas rakursus.

Māksla mēdz uzdot neērtus jautājumus, pievērst uzmanību zem paklāja paslaucītai problēmai, ironizēt sociālkritiskās intonācijās. Tā var arī atsaukties populārās kultūras plūsmām, risināt mākslinieka personīgās aktualitātes, būt formāla spēle vai atļaušanās būt vienkārši priecīgam. Šīs un droši vien arī citas nozīmes ir atrodamas izstādes “Pāri” autoru duetos. Nākamreiz izstādot šos pašus darbus, atklāsies kas cits.

Grafikas dizains Madara Krieviņa
Grafikas dizains Madara Krieviņa Foto: Publicitātes attēls

Izstādē skatāmi šādi mākslinieku pāri: Kārlis Vītols un Andris Grinbergs, Jesena fabrika un Frančeska Kirke, Rūdolfs Pērle un Barbara Gaile, Boriss Bērziņš un Paulis Liepa, Ģirts Muižnieks un Daiga Krūze, Jānis Kalmīte un Andris Breže, Niklāvs Strunke un Līga Purmale, Izabella Krolle un Rasa Jansone, Sigita Daugule un Egons Spuris, Imants Tillers un Kristaps Ģelzis.

Izstādes kuratore Līga Lindenbauma. Telpas iekārtojums Asnate Bočkis, grafikas dizains Madara Krieviņa.

27. aprīlī plkst. 12.00 izstādi papildina kuratores Līgas Lindenbaumas ekskursija.

Izstāde “Pāri” skatāma līdz 2019. gada 1. jūnijam. Ieeja izstādē un ekskursijā bez maksas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu