Bērnu slimnīcā ārstu algas sāk tuvoties divām vidējām algām tautsaimniecībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīca sāk tuvoties Veselības ministrijas mērķim 2021.gadā ārstu atalgojumam būt divas reizes lielākam par vidējo algu tautsaimniecībā, aģentūrai LETA pauda slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols.

Viņš skaidroja, ka, skatoties uz "vidējo temperatūru" un summējot visas atalgojuma komponentes, mēnešalga veido vien 62%, un pārējie personāla ienākumi ir ļoti individuāli.

Šī iemesla dēļ nevarot teikt, ka visiem būs tikai tāda alga, par kādu viņi nolīgti, jo daudz kas atkarīgs no ļoti dažādiem faktoriem - dežūrām naktīs, virsstundām un citiem aspektiem. Vienlaikus, rēķinot vidējo skaitli, pilnīgi noteikti Bērnu slimnīca tuvojas šim mērķim, piebilda slimnīcas vadītājs.

Uz jautājumu, vai Bērnu slimnīcā ir lielas algu atšķirības pašu ārstu vidū, Ābols atbildēja, ka slimnīca apzināti mēģina sistēmu veidot maksimāli saprotamu un godīgu. "Ja paņemam savu labāk atalgoto ārstu datus un salīdzinām tos ar citām slimnīcām, tostarp reģionu slimnīcām, atšķirības nav ļoti lielas. Turklāt atšķirības ārstu algās Bērnu slimnīcā ir ievērojami zemākas nekā citās slimnīcās," norādīja Ābols.

Patlaban, pēc Ābola teiktā, Bērnu slimnīcā trūkst māsu, īpaši operāciju un anestēzijas - kopumā ir aptuveni 40 māsu un māsu palīgu vakances.

Ābols norādīja, ka ir arī ārstu vakances neonataloģijā, bērnu psihiatrijā un kardioloģijā.

Slimnīcas vadītājs uzsvēra, ka visvairāk vakanču ir nozarēs, kur tarifs ir neatbilstošs. Līdz brīdim, kamēr tam nebūs rasts risinājums, jaunus speciālistus, visticamāk, piesaistīt būs ļoti grūti, atzina Ābols.

Vienlaikus viņš atzinīgi vērtē nesen iezīmētos plānus, kā varētu izskatīties, piemēram, psihiatrijas speciālistu atalgojuma dinamika. Ābols sacīja, ka, protams, situācija neatrisināsies vienā gadā, bet vismaz tiek plānots labs un nozīmīgs solis, lai atalgojums sāktu tuvoties realitātei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu