Līdz aprīļa beigām 20 vietās Latvijā riepas var nodot bez maksas (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixels.com

Sākoties biedrības "Latvijas zaļais fonds" akcijas "Dod riepām otru dzīvi!" otrajam posmam, iedzīvotājiem līdz 30.aprīlim ir iespēja nodot nolietotās riepas 20 šķiroto atkritumu savākšanas laukumos visā Latvijā, informēja "Latvijas zaļais fonds" izpilddirektore Solveiga Grīsle.

Viņa atzīmēja, ka pirmais akcijas posms, kad autovadītāji, mainot ziemas riepas, nolietotās varēja atstāt autoservisos, guva lielu atsaucību, kas liecina par cilvēku atbildību pret dabu un vēlmi labprātīgi izmantot iespēju nolietotās riepas atstāt servisā, nevis izmest mežā vai grāvī.

"Prognozējam, ka lielāka riepu nodošanas aktivitāte būs tieši pēc 15.aprīļa, kad ikviena privātpersona četras liekās vieglo automašīnu riepas 20 konkrētos šķiroto atkritumu savākšanas laukumos visā Latvijā varēs nodot bez maksas. Pagaidām Latvijā jau ir uzkrātas vairāk nekā 40 000 tonnu nolietoto riepu, šī akcija palīdz ne vien tās vairāk neuzkrāt, bet arī samazināt esošo daudzumu," teica Grīsle.

"Latvijas zaļais fonds" ir Latvijas uzņēmēju dibināta ražotāju atbildības sistēma, kas darbojas atkritumu apsaimniekošanas nozarē. Uzņēmums nodrošina pilnu izlietotā iepakojuma un videi kaitīgu atkritumu apsaimniekošanas ciklu. "Latvijas zaļais fonds" ir reģistrēts 2017.gadā, un tā pamatkapitāls ir 50 000 eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder Solveigai Grīslei, Kasparam Elartam, Indrai Zemmerei, Laurai Caunei un Kārlim Graudiņam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu