Amizanta ideja Lieldienu dekoram: olu koks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/valentine85_life

Straujiem soļiem tuvojas pavasara mīļākie un jestrākie svētki – Lieldienas. Līdz ar visām tradicionālajām Lieldienu izdarībām – olu krāsošanu, slēpšanu, meklēšanu, kaujām un šūpošanos ir pienācis laiks izdaiļot savu mājokli ar svētkiem atbilstošām dekorācijām. Lūk, interesanta ideja galda dekorēšanai – olu koks.

Olu kāršana kokos ir izplatīta tradīcija Vācijā, kur jau gadsimtiem Lieldienās kokus dekorē ar zaros iekarinātām krāsotām olām. Līdzīgu tradīciju ir pārņēmuši skandināvi, kas savos mājokļos uz galdiem liek koku zarus, kuros sakarinātas krāšņākās olas un putnu spalvas. Smelies iedvesmu no vācu un skandināvu tradīcijām un izdekorē savu Lieldienu galdu ar košu koku zaru un olu kompozīciju.

Vienkāršs, bet iespaidīgs dekors

Savāc koku zarus, uz kuriem jau ir redzami pavasara vēstneši – pumpuri. Ievieto zaru saišķīti burkā, vāzē vai kādā gaumīgā stikla pudelē un piepildi to līdz pusei ar ūdeni. Iegādājies plānas plastmasas olas vai arī izpūt īstās olas un nokrāso tās pēc saviem ieskatiem. Parastās baltās olas vari apsmērēt ar PVA līmi un iemērkt spīdumos, kas olu koku padarīs par elegantu un neatkārtojamu dekoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ness Taylor (@nessmaytaylor) on

Izteiksmīgs koks

Atrodi kādu neparastas formas zaru, nopūt to ar aerosola krāsu pēc saviem ieskatiem un ieliec vāzē. Ja zars ir paliels, to vari iespraust kādā puķupodā, kurā iepildīta augsne vai floristikas putu pamatne. Sakarini zarā vienkrāsainas olas – izteiksmīgam izskatam izvēlies olas ar zara krāsai kontrastējošu toni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kira ??‍♀️ (@kirabryan_ox) on

Zari ar šova elementu

Šā gada siltajā pavasarī ir iespējams atrast koku vai krūmu zarus ar nelieliem ziediņiem. Nogriez dažus zariņus, ievieto vāzē un sakarini tajos olas. Interesantākam izskatam vari kompozīcijai pievienot dažas narcises vai tulpes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Isabel & Eve (@isabel.and.eve) on

Liela izmēra koks

Izvēlies kādu lielu vāzi un radi koku, kas izskatīsies tā, it kā mājās augtu vesels Lieldienu krūms. Milzu vāzē saliec vairākus pagarākus zarus – izvēlies dažādu koku un krūmu zaru kombināciju ar dažādu krāsu pumpuriem, ziediem un lapām. Dekorē zarus ar dažādu krāsu olām, putnu spalvām vai to imitācijām, kā arī vari atļauties eksperimentēt ar Lieldienu tematikas rotaļlietu vai figūriņu iekarināšanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kat Lee (@katkinlee) on

Izdaiļo kokus pagalmā

Ja Lieldienu svinēšana paredzēta pagalmā un vakara noslēgumā pagalmā rīkosi ballīti, krāšņi izdekorēts koks būs lielisks papildinājums, kas radīs neaizmirstamu atmosfēru. Iepin koka zaros lampiņu virtenes un iekarini tajos Lieldienu olas. Izdaiļoto koku vari apvienot ar spēles elementiem un zemākajā koka stumbra daļā un zaros ieslēpt šokolādes olas, kuras liec meklēt jaunākajiem Lieldienu svinētājiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karolina Kuboń ? (@c_aarolline) on

Plakanais koks

Radi pavisam vienkāršu zaru kombināciju ar pūpolu zariem, ja vēl tādi ir atrodami, vai parastiem zariem ar nelielām izplaukušām lapiņām. Izklāj zarus galda vidū un uz tiem izliec krāšņākās šā gada nokrāsotās olas vai paipalu olas. Izklātie zari kalpos gan kā šķīvis, gan kā dekors.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Olejarz (@invisiblefashion.blog) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu