Novickis: Pirmo reizi 10 gadu laikā izdzēru glāzi vīna

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dirks Novickis
Dirks Novickis Foto: AP/Scanpix

Nesen karjeru noslēgušais Vācijas basketbolists Dirks Novickis atklājis, ka pirmo reizi 10 gadu laikā atļāvies izdzert glāzi vīna. 

Novickis 21 gadu pavadīja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), turklāt visas sezonas aizvadīja Dalasas "Mavericks" komandā. 

"Pagājušajā nedēļā es sevi palutināju ar tortes gabaliņu un pirmo reizi 10 gadu laikā izdzēru glāzi vīna," izdevumam "Die Zeit" atklājis Novickis. "Pēc pirmajiem malciņiem iekšā sajutu siltumu. Lieliskas izjūtas."

40 gadus vecais Novickis pēc pāris gadiem plāno kļūt par treneri vai menedžeri. Viņš vēlas būt mentors jaunajiem spēlētājiem un veidot tiem karjeras. 

"Tas, ko es pavisam noteikti negribu darīt, ir sēdēt mājās un sev jautāt: "Kāda velna pēc es nespēlēju? Es to taču varētu darīt." Taču mans ķermenis vairs nav tādā stāvoklī, lai varētu izturēt profesionāla basketbolista slodzi. Pagājušajā sezonā man bija problēmas ar kāju. Un esmu pārliecināts, ka labāk nekļūs," norādīja Novickis.

Novickis 1998. gada draftā tika izvēlēts ar devīto numuru un visas 21 sezonu viņš pavadīja "Mavericks" klubā, kuru 2011. gadā aizveda līdz NBA čempiontitulam. 

Novickis ir vienīgais spēlētājs NBA vēsturē, kurš vienā klubā spēlējis vismaz 21 sezonu. Daudzi basketbola lietpratēji viņu uzskata par visu laiku labāko Eiropas basketbolistu NBA. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu