Tapusi jauna kluso dabu meistares Vitas Mercas izstāde

“Atklājot gaismu”
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vita Merca
Vita Merca Foto: Laimonis Stīpnieks

Līdz 1. jūnijam kultūras centra "Grata JJ" mākslas galerijas "MuseumLV" pirmajā stāvā (Andreja Pumpura iela 2) skatāma Vitas Mercas personālizstāde “Atklājot gaismu”, kurā eksponēti mākslinieces jaunākie darbi, kas tapuši gan plenēros, gan strādājot darbnīcā, kur izmantoti dabā gūtie iespaidi.

Arī šajā projektā Vita Merca ir uzticīga savam koloristes aicinājumam glezniecībā – šķietamais trauslums, atraisītība, gandrīz akvareliskais eļļas klājums, caurspīdigais gaismas tvērums apvienojas ar dziļiem un grūtiem neatmināmā un mākslas jēgas meklējumiem, neatvieglojot sev uzdevumu ar jau atklātu glezniecības triku izmantošanu.

Māksliniecei nozīmīga  vienmēr ir bijusi gaisma visās tās izpausmēs un attiecībās ar doto realitāti. Ar gaismas brīnumainās dabas atklājumiem Vita Merca dalīsies arī izstādē “Atklājot gaismu”.

Mākslinieces darbus gribētos salīdzināt ar izsmalcinātu kamermūziku – klasiskas klusās dabas un ainavas stāsta par nozīmīgāko, tomēr to uztvere prasa iedziļināšanos un iekšējo klusumu.

Vita Merca "Vāze ar gliemežvākiem"
Vita Merca "Vāze ar gliemežvākiem" Foto: publicitātes

Vita Merca

Vita Merca – dzimusi 1951. gadā, LMA bijusi viena no profesora Eduarda Kalniņa skolniecēm, darbojusies arī kā mākslas pedagoģe. Mākslas ainā sevi spoži pieteikusi jau septiņdesmito gadu beigās. Kopš tā laika māksliniece pilnveido savu stilu.

Ieeja izstādē ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu