Pūce Baklānes-Ansbergas kandidatūru VVD ģenerāldirektores amatam gatavs virzīt apstiprināšanai valdībā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce Foto: Edijs Pālens/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ir gatavs Elitas Baklānes-Ansbergas kandidatūru Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektores amatam virzīt apstiprināšanai valdībā.

Pūce žurnālistiem atzina, ka ir gandarīts, ka jaunajai VVD ģenerāldirektora pretendentei ir skaidrs redzējums par dienesta attīstību. "Mūsu viedoklis daudzējādā ziņā saskan, tostarp, ka VVD jāpārveido par mūsdienām atbilstošu uzraudzības iestādi, kas efektīvi reaģē, lai ne tikai sodītu, bet galvenokārt nepieļautu pārkāpumus vides jomā," norādīja ministrs.

Pūce cer, ka Ministru kabinets jautājumu par Baklānes-Ansbergas iecelšanu amatā skatīs jau tuvākajā valdības sēdē.

Kā ziņots, konkursā uz VVD ģenerāldirektora amatu visaugstāko vērtējumu ieguvusi Baklāne-Ansberga, kura līdz ar to tiek virzīta uz šo amatu, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Baklānes-Ansbergas nozīmīgākā vadītāja pieredze iegūta, sešus gadus vadot Valsts zemes dienestu. Pēc šī amata atstāšanas viņa divus gadus vadīja Ekonomikas nodaļu Ventspils pilsētas domē, vēlāk kļūdama par vairāku miljonu eiro projekta "Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas" vadītāju, kā arī Ventspils un Valmieras partnerības veidotāju.

Šajā laikā konkursa uzvarētāja apguvusi un izkopusi tādas prasmes kā pārmaiņu vadīšana, organizāciju veidošana un restrukturizācija; uzkrātas arī zināšanas par integrētu teritorijas attīstības plānošanu.

Baklānei-Ansbergai ir maģistra grāds vadībzinātnē, kas iegūts Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātē. Tāpat VVD ģenerāldirektora amata pretendente, studējot LU Starptautisko attiecību institūtā, ieguvusi maģistra grādu ekonomikā. Baklāne-Ansberga teicami pārvalda angļu un krievu valodu, pārzina vācu valodu un pamatzināšanu līmenī prot arī spāņu valodu, pavēstīja Valsts kancelejā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu