Rinkēvičs: Rumānijas prezidentūras prioritātes saskan ar Latvijas interesēm (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rumānijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē izvirzītās prioritātes saskan ar Latvijas interesēm, jo tajās tiek uzsvērtas kohēzijas politikas un konverģences nozīmīgums visos ES politikas aspektos, piedaloties Rumānijas organizētajās darba pusdienās ar ES dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniekiem, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā informēja Ārlietu ministrijā, Rinkēvičs pasākumā skaidroja Latvijas prioritātes diskusijās par ES nākotni - sabalansētu un godīgu ES daudzgadu budžetu 2021. līdz 2027.gadam ar uzsvaru uz dzīves līmeņa un lauksaimnieku tiešmaksājumu izlīdzināšanu, dezinformācijas izaicinājumu risināšanu, Vienotā tirgus digitalizāciju un turpmāku attīstību, kā arī vērtību jautājumus.

Rinkēvičs arī uzsvēra maijā gaidāmo Eiropas Parlamenta vēlēšanu nozīmi, kā arī arī vērsa vēstnieku uzmanību, ka Breksita jautājumā Latvijas prioritāte joprojām ir sakārtota Lielbritānijas izstāšanās no ES.

Pasākuma noslēgumā tika pārrunāta gatavošanās Eiropadomes neformālai sanāksmei 9.maijā Sibiu pilsētā Rumānijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu