Galerijā "Daugava" atklāta Aijas Jurjānes izstāde "Jaunības avots"

Foto
Jānis Škapars
, Fotogrāfs
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Galerija "Daugava" (Ausekļa ielā 1), atzīmējot mākslinieces Aijas Jurjānes (1944 - 2015) 75 gadu dzimšanas dienu atklāta izstāde „Jaunības avots”. Izstāde būs apskatāma līdz 18. maijam. Aplūko foto no atklāšanas. To apmeklēja LNMM direktore Māra Lāce, režisori Viesturs Kairišs, Jānis Streičs u.c.

Foto: Galerijā "Daugava" atklāta Aijas Jurjānes izstāde "Jaunības avots"
Foto: Galerijā "Daugava" atklāta Aijas Jurjānes izstāde "Jaunības avots" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aijas glezniecība liecina un apliecina vērtības, par kurām viņa iestājusies 40 gadus pasniedzot glezniecību un kompozīciju Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolā un par idejām, kuras attīstījusi savā glezniecībā. Par spēku, spēju un virtuozitāti, kas attīstījusies kā neatlaidīgs ikdienas vērojums un mākslinieka liecība. Tā vainagojusies ar personīgu un neatkārtojamu rokrakstu sava laika un sabiedrības kontekstā. Savā "vienas dienas darbu skatē”, atzīmējot 70 gadu dzimšanas dienu kolēģu un ģimenes lokā galerijā “Istaba” Aija Jurjāne pašironiski smaidot teica: “Redziet, es sevi nemeklēju.”

Foto: Galerijā "Daugava" atklāta Aijas Jurjānes izstāde "Jaunības avots" (Jānis Streičs)
Foto: Galerijā "Daugava" atklāta Aijas Jurjānes izstāde "Jaunības avots" (Jānis Streičs) Foto: Jānis Škapars/TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu