Atbrīvoti Rīgas 1.slimnīcas lietā aizturētie; viens no tiem saistīts ar Bērnu slimnīcas kukuļošanas lietu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
SIA "Rīgas 1.slimnīca" valdes loceklis Genādijs Sevastjanovs piedalās renovētā Rīgas 1. slimnīcas diagnostikas bloka - mūsdienīgākās endoskopijas nodaļas ar Baltijā modernāko magnētiskās rezonanses iekārtu - un ginekoloģijas nodaļas atklāšanas pasākumā.
SIA "Rīgas 1.slimnīca" valdes loceklis Genādijs Sevastjanovs piedalās renovētā Rīgas 1. slimnīcas diagnostikas bloka - mūsdienīgākās endoskopijas nodaļas ar Baltijā modernāko magnētiskās rezonanses iekārtu - un ginekoloģijas nodaļas atklāšanas pasākumā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Atbrīvotas visas trīs Rīgas 1.slimnīcas iepirkumu lietā aizturētās personas, tostarp slimnīcas valdes loceklis, Rīgas domes deputāts Genādijs Sevastjanovs (S), trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Visām personām piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Latvijas Televīzijai kļuvis zināms, ka šajā lietā iesaistīts arī tā dēvētajā Bērnu slimnīcas kukuļošanas lietā aizturētais Aleksandrs Kreicers. Viņš vada uzņēmumu "Torenberg", kurš Rīgas 1.slimnīcā īstenojis vairākus projektus, tai skaitā slimnīcas 10.korpusā, kur darbojas arī Datortomogrāfijas nodaļa.

Šo nodaļu saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) interesi uzreiz pēc kratīšanas pieminēja slimnīcas valdes loceklis Andrejs Pavārs. Slimnīcas mājaslapā atrodami divi minētajam laika posmam atbilstoši iepirkumi par darbiem 10.korpusā - remonti 10 000 un 20 000 eiro vērtībā, un abos uzvarējis SIA "Torensberg", vēsta raidījums.

Kreicera saistību ar Rīgas 1.slimnīcas lietu apstiprināja viņa advokāts Saulvedis Vārpiņš. Viņš atzina, ka šajā lietā ir sniedzis Kreiceram juridisku palīdzību. Pārvaicāts, vai palīdzība sniegta viņam personīgi vai "Torensbert" kā juridiskai personai, advokāts norādīja, ka to nekomentēs.

Abos iepirkuma līgumos kā kontaktpersona norādīts "Torensberg" tehniskais direktors Magnuss Kurpuševs. Viņa telefons trešdienas laikā nebija sasniedzams. Arī pašā uzņēmumā ne viņš, ne Kreicers trešdien sastopams nebija.

LETA iepriekš vēstīja, ka tā dēvētajā Bērnu slimnīcas kukuļošanas lietā Kreicers apsūdzēts par krāpšanas mēģinājuma atbalstīšanu, kā arī par kukuļdošanu. Prokuratūra Kreiceram lūgusi piemērot nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem ar pārbaudes laiku uz astoņiem mēnešiem, naudas sodu 80 minimālo mēnešalgu jeb 34 400 apmērā, kā arī daļēju mantas konfiskāciju, konfiscējot naudas līdzekļus 55 735 latu (75 035,14 eiro) un 8700 eiro apmērā.

Tāpat vēstīts, ka KNAB kriminālprocesā par Rīgas 1.slimnīcas iepirkumiem pirmdien veica kratīšanu slimnīca un aizturēja trīs personas. Kriminālprocess sākts 5.aprīlī par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dokumentu viltošanu. Aģentūrai LETA zināms, ka KNAB otrdien vēlreiz veicis kratīšanu slimnīcā.

Krimināllieta saistīta ar aizdomām, ka Rīgas 1.slimnīcas amatpersona, iespējams, ļaunprātīgi izmantojusi dienesta stāvokli, noslēdzot līgumus iepirkumos, un ka būvdarbu veicējs, iespējams, viltojis dokumentus par veiktajiem būvdarbiem.

Lietā veiktas 12 kratīšanas, tostarp, pie Sevastjanova.

Raidījums "TV3 Ziņas" iepriekš vēstīja, ka saskaņā ar neoficiālu informāciju aizturēts arī ar iepirkumiem saistīts slimnīcas darbinieks un kādas būvkompānijas pārstāvis.

Rīgas 1.slimnīca pilnībā pieder Rīgas domei. Slimnīcas valdē strādā Natālija Zlobina, Pavārs un Sevastjanovs. Zlobina ir Sevastjanova meita.

Ar pašu Sevastjanovu, kā arī slimnīcas valdes priekšsēdētāju Zlobinu aģentūrai LETA nav izdevies sazināties.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks (S) aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka nevar komentēt KNAB sākto procesu, taču apstiprināja, ka viena no kratīšanām notikusi arī pie viņa partijas biedra Sevastjanova. Baraņņiks gan partijas biedru aizstāvēja, sakot, ka Sevastjanovs ir cilvēks, "kurš ieguldījis visus savus spēkus un dvēseli, lai izglābtu un attīstītu Rīgas 1.slimnīcu".

Kopš iecelšanas vicemēra amatā Baraņņiks ir arī Rīgas 1.slimnīcas kapitāldaļu turētāja pārstāvis.

Slimnīcas apgrozījums 2017.gadā bija 15,29 miljoni eiro, bet peļņa 191 433 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu