"Jaunā Vienotība" jaunajā EP sasaukumā cer saglabāt četras deputātu vietas (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: Reuters/ScanPix

"Jaunās Vienotības" (JV) programmas maksimums Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būtu atkārtot 2014.gada rezultātu un iegūt četras deputātu vietas, intervijā aģentūrai LETA sacīja JV saraksta līderis, Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis.

Komentējot to, ka šoreiz EP vēlēšanām ir iesniegts nedaudz lielāks sarakstu skaits nekā pirms pieciem gadiem, Dombrovskis norādīja: "Tas, ko mēs redzējām arī iepriekšējās Saeimas vēlēšanās, - ir notikusi politiskā piedāvājuma sadrumstalošanās. Ir samērā daudz jaunu partiju, līdz ar to nav arī liela pārsteiguma, ka kopējais sarakstu skaits ir lielāks."

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka konkurence jebkurās vēlēšanās ir sīva, līdz ar to politiskajiem spēkiem ir jāparāda gan savs piedāvājums, gan konkrētie kandidāti.

JV koncentrēsies uz vairākiem jautājumiem, sacīja Dombrovskis. Pirmais no šiem jautājumiem esot Eiropas Savienības (ES) ekonomikas politika - eirozonas reformu turpināšana, darbs atbilstoši ES ekonomiskās politikas prioritātēm, tātad investīciju veicināšana, strukturālās reformas, atbildīga fiskālā politika.

"Tāpat arī nākamais daudzgadu budžets, kur es uzsvērtu kohēziju, lauksaimniecību, kā arī zinātni un inovācijas. Mums aizvien lielāka uzmanība ir jāpievērš tieši šiem jautājumiem," norādīja politiķis.

Viņš arī akcentēja, ka Latvijai ir svarīgi izrauties no tā saucamā vidējā ienākumu slazda, nodrošināt turpmāku iedzīvotāju labklājības pieaugumu, ko var panākt, tikai ceļot produktivitāti valsts līmenī. Lielāks fokuss ir jāliek tieši uz šiem zinātnes un inovāciju jautājumiem, kur arī efektīvi jāizmanto ES līdzekļi. Tāpat pēc JV domām, būtisks jautājums ir ES ārpolitika un drošības politika.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu