Dopinga lietošanā pieķertā Millera dēļ atcelta Džošua nākamā cīņa

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Džerels Millers
Džerels Millers Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu bokseris Džerels Millers nevarēs boksēties pret britu Entoniju Džošua 1.jūnija titulcīņā, jo viņš ir pieķerts aizliegto vielu lietošanā.

Brīvprātīgā Antidopinga asociācija (VADA) 20.martā nodotajās analīzēs konstatējusi aizliegtās vielas Millera organismā. Par šādu pavērsienu fanus trešdien informēja boksera promouters Edijs Hērns.

Millera organismā atklāta aizliegtā viela endurobols, kas ļauj ātrāk atbrīvoties no taukiem un palielina izturību.

Par šo starpgadījumu pašam bokserim bija jāstājas Ņujorkas štata Atlētu komisijas priekšā (NYSAC), kura neizsniedza Milleram licenci piedalīties titulcīņā.

"NYSAC ir noraidījusi Džerela Millera pieteikumu profesionālā boksera licencei, lēmumu pamatojot ar antidopinga noteikumu pārkāpumu," teikts komisijas paziņojumā.

Arī 2014.gadā Milleram bija pozitīvas dopinga proves, toreiz gan Kalifornijas štatā, kā rezultātā nācās izciest deviņu mēnešu diskvalifikāciju par stimulanta metilheksanamīna lietošanu.

Vienā no pirms cīņas reklāmas tūrēm pats Millers atzina, ka abi bokseri ir vienojušies veikt regulāras dopinga pārbaudes, kad līdz cīņai būs atlikušas 10-12 nedēļas.

Džošua nostāja dopinga jautājumos ir strikta: "Es nododu analīzes regulāri. Jau kopš 2012.gada es pirms katras cīņas iztērēju teju 40 000 tūkstošus mārciņu, lai VADA pārbaudītu manu organismu divreiz nedēļā. Boksam es veltu visu savu dzīvi. Antidopinga aģentūra ir informēta par manu ikdienas grafiku un viņi var mani apciemot jebkurā brīdī."

Džošuam šī būtu pirmā cīņa ārpus Lielbritānijas. Iepriekšējā duelī viņš 22.septembrī ar nokautu uzvarēja krievu Aleksandru Povetkinu, aizstāvot Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Pašlaik 29 gadus vecais Džošua profesionālajā boksā uzvarējis visās 22 cīņās, 21 dueli noslēdzot ar nokautu.

Tikmēr Millers savu iepriekšējo dueli aizvadīja 17.novembrī, kad ar nokautu uzvarēja rumāni Bogdanu Dinu. Karjeras laikā 30 gadus vecais amerikānis 24 cīņās izcīnījis 23 uzvaras un guvis vienu neizšķirtu, 20 dueļos noslēdzot ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu