Slovāku milzis Hara kļuvis par otru vecāko Stenlija kausa izcīņā vārtus guvušo hokejistu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Bostonas "Bruins" veterāns Zdeno Hara no Slovākijas trešdien kļuva par otru vecāko hokejistu līgas vēsturē, kurš Stenlija kausa izcīņas mačā izcēlies ar vārtu guvumu.

"Bruins" trešdien Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā pret Toronto "Maple Leafs" izcīnīja rezultatīvu uzvaru ar 6:4, sērijā līdz četriem panākumiem tagad rezultāts ir 2-2.

Bostonas "lāču" uzvaru ar trim rezultativitātes punktiem sekmēja Breds Maršāns, bet Hara guva vārtus ar metienu no zilās līnijas, trešajā trešdaļā panākdams 5:2.

"Bruins" kapteinis Hara ar šo vārtu guvumu ierakstīja savu vārtu līgas vēsturē kā otrs vecākais spēlētājs, kurš izcēlies ar rezultatīvu metienu Stenlija kausa izcīņas spēlē.

Hara vārtus guva 42 gadu un 30 dienu vecumā, bet rekords joprojām pieder leģendārajam aizsargam Krisam Čeliosam, kurš 2007.gada Austrumu konferences ceturtdaļfināla piektajā mačā guva vārtus Detroitas "Red Wings" labā esot 45 gadus un 86 dienas vecs.

Hara "Bruins" rindās aizvada jau 13.sezonu. Jau no paša pirmā mača Bostonas klubā viņš valkā arī vienības kapteiņa uzšuvi. 2011.gadā 205 cm garais Slovākijas izlases aizsargs virs galvas cēla arī Stenlija kausu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu