Zaļš un oranžs. Divas jaunas, ātras Lieldienu receptes!

FOTO: Pixabay

Pavasara saulgriežos, kad gaismas ir tik daudz un daba mostas, gribas izmēģināt ko jaunu! Ceļam galdā pavasarīgi košus, gardus un veselīgus ēdienus! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas jaunas receptes Lieldienu galdam. To pamatā izmantoti klasiski Lieldienu produkti, tomēr paši ēdieni pārsteigs svinētājus.

Zaļo zirnīšu krēma olas

Sastāvdaļas

10 cieti vārītas olas

400 g saldētu zaļo zirnīšu

3 ēdamk. grieķu jogurta

1/2 tējk. Dižonas sinepju

2 ēdamk. Vusteršīras jeb Vusteras mērces

Sāls, melnie pipari

Redīsu asni vai citi zaļumi rotāšanai

Pagatavošana

  • Pagatavo zirņu biezeni, katliņā uzvārot ūdeni, pievienojot tam saldētus zirnīšus un vārot ~10 min, līdz tie ir pilnībā gatavi un mīksti.
  • Ūdeni nokāš, zirnīšus sablenerē viendabīgā masā.
  • Cieti novārītas olas gareniski pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izņem olu dzeltenumus un saliek tos palielā bļodā;
  • Olu dzeltenumus saspaida ar dakšu, pievieno tiem zirņu biezeni, jogurtu, sinepes, piparus, sāli un Vusteršīras mērci. Visu kārtīgi samaisa līdz viendabīga krēma konsistencei.
  • Piepilda olas baltumus ar iegūto krēmu, rotā ar zaļumiem un pasniedz!

FOTO: Publicitātes foto

Vieglā burkānkūka ar rikotas siera krēmu

Šī ir pavasarīga kūka ar samazinātu cukura daudzumu, jo tās pamatam izmantoti saldie burkāni. Viens no spilgtākajiem Lieldienu simboliem ir tieši zaķis, kam tik ļoti piestāv burkāni!

Sastāvdaļas

160 g uz smalkas rīves sarīvētu burkānu

80 g rafnētās rapšu eļļas

35 g augstākā labuma kviešu miltu

100 g speltas kviešu miltu (tos var aizvietot arī ar augstākā labuma miltiem)

1/2 tējk. sodas

1/2 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. kanēļa

50 g brūnā cukura

2 olas

2 saujas rupji sakapātu valriekstu

vaniļas ekstrakts/cukurs pēc garšas

Krēmam

180 g rikotas siera

2 ēdamk. medus

125 g krēmsiera

50 g 35% saldā krējuma

FOTO: Publicitātes foto

Pagatavošana

  • Bļodā ielej eļļu, pievienot olas, cukuru un visu samaisa.
  • Pievieno masai cukuru un burkānus, vēlreiz kārtīgi samaisa.
  • Masā ieber miltus, kanēli, sodu, cepamo pulveri, visu sajauc.
  • Iemaisa valriekstus.
  • Mīklu ielej iepriekš ietaukotā veidnē un liek cepties līdz 180 grādu karstumam sakarsētā cepeškrāsnī.
  • Cep aptuveni 30 minūtes.
  • Kūkas pamatni pilnībā atdzesē un pārgriež gareniski uz 2 daļām, iegūstot 2 plānas biskvīta plātnes.
  • Gatavo krēmu – saputo rikotas sieru, krēmsieru, saldo krējumu un medu.
  • Pusi krēma vienmērīgi izklāj uz atdzesētā biskvīta plātnes.
  • Pa virsu krēmam liek otru biskvīta plātni un uz tās - atlikušo krēmu.
  • Rotā svētku noskaņās un bauda labā kompānijā!

Materiāls tapis sadarbībā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI.

Uz augšu