Izraēla liedz Gazas kristiešiem Lieldienās apmeklēt Jeruzalemi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēla nav izsniegusi atļaujas Gazas joslas kristiešiem apmeklēt Jeruzalemi vai Rietumkrastu Lieldienu svētku laikā, ceturtdien pavēstīja Gazas joslas kristiešu kopiena.

Izsniegtas 200 atļaujas, lai par 50 gadiem vecākie Gazas joslas kristieši varētu apmeklēt Jordāniju, bet ne Jeruzalemi vai Rietumkrastu, ziņu aģentūrai DPA sacīja Eliass Dželda.

"Mēs neesam pieteikušies tam, lai dotos uz Jordāniju, mēs gribējām doties uz Jeruzalemi un tur lūgties," sacīja Dželda.

Gazas joslas kristiešu kopienā ir aptuveni 1000 cilvēku. Viņi parasti no Izraēlas saņem 400 līdz 500 atļaujas Jeruzalemes un Rietumkrasta apmeklēšanai divas reizes gadā - Ziemassvētkos un Lieldienās.

Decembrī Izraēla izsniedza 400 atļaujas par 30 gadiem vecākiem Gazas joslas kristiešiem Jeruzalemes un Rietumkrasta apmeklēšanai, atgādināja Dželda.

Ierobežojumus atļauju izsniegšanā Izraēla skaidro ar drošības apsvērumiem, ņemot vērā, ka lielāko daļu uzbrukumu izraēliešiem pastrādājuši gados jauni palestīnieši.

Izraēlas Aizsardzības ministrijas struktūra sakaru koordinācijai ar palestīniešiem ziņu aģentūrai DPA ieteica šajā jautājumā sazināties ar premjerministra biroju, kas līdz šim nekādus komentārus nav sniedzis.

Izraēla un Ēģipte jau vairāk nekā desmit gadus īsteno Gazas joslas blokādi, to skaidrojot ar drošības apsvērumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu