Iekšlietu ministrs atbalsta ierosinājumu ļaut nošķirt varmāku, negaidot cietušās puses iesniegumu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Komisijas vadītājs Sandis Ģirģens
Komisijas vadītājs Sandis Ģirģens Foto: Zane Bitere/LETA

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) atbalsta ierosinājumu, kas paredz policijas iespējas ģimenē nošķirt varmāku, negaidot cietušās puses iesniegumu, informēja ministra padomnieks Kārlis Miksons.

"Vardarbība ir ne tikai Latvijas, bet arī visas pasaules problēma un es neteiktu, ka tā ir vērsta pret konkrētu dzimumu un vecumu. Mēs redzam, ka agresija izpaužas gan pret vīriešiem, gan sievietēm un bērniem," tiekoties ar biedrības "Centrs Marta" pārstāvjiem, uzsvēra iekšlietu ministrs. Sarunā piedalījās arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs.

Tikšanās laikā tika pārrunātas aktualitātes un biedrības redzējums par dažādu jautājumu risināšanu. Tika akcentēta līdzšinējā sadarbība ministrijas un biedrības starpā, kā arī virzieni, kur sadarbība būtu jāturpina daudz ciešāk, nekā tas darīts līdz šim.

Iekšlietu ministrs ir atbalstījis nepieciešamību izvērtēt biedrības priekšlikumu atteikties no personas iesnieguma, lai nošķirtu varmāku no cilvēkiem, pret kuriem tiek veikta agresija. Novērojumi liecina, ka bieži vien cietusī puse nevēlas policijai nodot šādu iesniegumu.

Ministrs arī uzsvēra nepieciešamību pēc konkrētu pasākumu rīkošanas, lai sekmīgi mazinātu agresijas gadījumus.

Ģirģens atzinīgi vērtēja biedrības līdzšinējo darbu un apliecināja gatavību iesaistīties dažādās kampaņās, lai sekmīgi cīnītos ar vardarbību, prostitūciju un cilvēktirdzniecību.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu