ASV ģenerālprokurors: Krievija centās iejaukties vēlēšanās, bet Trampa komanda nav slepus sadarbojusies (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: AFP/SCANPIX

ASV ģenerālprokurors Viljams Bārs ceturtdien atzina, ka Krievijas valdība "atbalstījusi centienus nelegāli iejaukties 2016.gada prezidenta vēlēšanās", bet nav iegūti pierādījumi, ka ASV pilsoņi, ieskaitot tos, kas ir saistīti ar prezidenta Donalda Trampa kampaņu, būtu slepeni sadarbojušies ar Maskavu.

"Liecības, kuras apkopojis īpašais prokurors, nav pietiekamas, lai atzītu, ka prezidents būtu licis šķēršļus taisnīguma noskaidrošanas ceļā", norādīja Bārs.

Baltais nams sadarbojies ar īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanu, preses konferencē sacīja ģenerālprokurors, vienlaikus atzīstot, ka Tramps bijis "neapmierināts un sadusmots" par norisēm, kuras viņš uztvēris kā centienus graut viņa prezidentūru.

Ceturtdien ASV tiek publiskots Millera ziņojuma rediģēts variants. Tā teksts atrodams šeit.

Millers 22.martā oficiāli noslēdza divus gadus ilgušo izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās un iesniedza savu ziņojumu Tieslietu ministrijai.

Divas dienas vēlāk Bārs vēstulē Kongresam sniedza ziņojuma kopsavilkumu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu