Pirms EP vēlēšanām reitingu līderos "Saskaņa", "Jaunā Vienotība" un "Attīstībai Par" (27)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "Saskaņa" pārstāvji sagaida 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus Spīķeros.
Partijas "Saskaņa" pārstāvji sagaida 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus Spīķeros. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas notiktu aprīļa vidū, tad no partijām, kuras iesniegušas sarakstus vēlēšanām, populārākā būtu "Saskaņa" - par to balsotu 15% pilsoņu, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS jaunākajiem datiem.

Savukārt 11,7% balsotu par "Jauno Vienotību", 10,6% - par "Attīstībai Par", bet 8,2% - par nacionālo apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Tikmēr 5% vēlētāju savu balsi atdotu Latvijas Krievu savienībai, bet 4,5% - par partiju "Progresīvie".

Zaļo un zemnieku savienību atbalstītu 3,7%, Jauno konservatīvo partiju - 2,4%, Latvijas Reģionu apvienību - 1,7%, partiju "KPV LV" un partiju "Atmoda"- 0,6%, bet par "Latviešu nacionālistiem" un "Jauno saskaņu" - 0,2%.

Par "Rīcības partiju", "Centra partiju" un Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju (LSDSP) aptaujātie iedzīvotāji nebija gatavi balsot.

Savukārt nav izlēmuši, vai arī grūti atbildēt uz jautājumu, par ko balsot, bijis 19,2% aptaujāto, bet vēl 16,3% pārliecināti, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

Pētnieki ieskicējuši arī situāciju, ja tiktu ņemti vērā tikai tie vēlētāji, kas noteikti piedalīsies vēlēšanās. Šajā gadījumā pirmajā vietā izvirzās "Jaunā Vienotība" - par to balsotu 20,8% pilsoņu. Tālāk seko "Saskaņa"- 16,9%, "Attīstībai/Par!" - 14,9%, nacionālo apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 12,%, Latvijas Krievu savienība - 7%, "Progresīvie" - 6,2%, Zaļo un zemnieku savienība - 3,9%, Jaunā konservatīvā partija - 3,4%, Latvijas Reģionu apvienība - 2,4% un "Atmoda" - 0,8%.

Tālāk seko Latviešu nacionālisti, "KPV LV" un "Jaunā saskaņa", par ko balsotu 0,2%. Savukārt par "Rīcības partiju", "Centra partiju" un Latvijas Sociāldemokrātiskai strādnieku partiju iedzīvotāji nebalsotu.

No tiem, kas noteikti piedalīsies vēlēšanās, konkrētu atbalstāmo partiju nevarēja nosaukt 10,9% pilsoņu, uz jautājumu atbildot - "grūti pateikt".

EP vēlēšanas Latvijā notiks maijā nogalē, un no Latvijas būs jāievēl astoņi deputāti.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu