Latvijas 3x3 basketbolisti iekļūst sezonas pirmā Pasaules tūres posma 1/4 finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: basket.lv/publicitātes foto

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē Nauris Miezis, Artūrs Strēlnieks, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, ceturtdien Dohā sasniedza sezonas pirmā Pasaules tūres posma ceturtdaļfinālu.

Vispirms pirmajā mačā ar trešo numuru izliktā Latvijas komanda ar 17:19 zaudēja Filipīnu vienībai "Balanga Chooks", kas izlikta ar 11.numuru.

"Rīga Ghetto Basket" sastāvā astoņus punktus iemeta Lasmanis.

Rīdzinieki slikti sāka spēli, jo jau piektajā minūtē nokļuva zaudētājos ar 5:12, bet tad atguva iniciatīvu un vadību (15:14, 16:15), tomēr galotnē aukstasinīgāki bija pretinieki.

Pēc tam otrajā mačā latviešiem izdevās nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā, jo ar 17:12 tika pieveikta ar sesto numuru izliktā "Moscow Inanomo" komanda no Krievijas.

Arī šajā cīņā rezultatīvākais bija Lasmanis, kurš guva sešus punktus.

Šajā spēlē vadībā gandrīz visu laiku bija rīdzinieki, tomēr fiziskajā raksturu cīņā pēc 9:6 maskavieši panāca 10:10, bet "Rīga Ghetto Basket" vienībai izšķirošo pārsvaru izdevās nodrošināt tikai pēdējās divās minūtēs.

Noslēgumā Latvijas komandai otrā vieta grupā un tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā, kur piektdien pretī stāsies ar astoto numuru izliktā "Pasig Scooks" no Filipīnām.

"Rīga Ghetto Basket" pagājušajā nedēļā Ķīnā uzvarēja sezonas pirmajā "Challenger" sērijas turnīrā, iegūstot ceļazīmi uz Pasaules tūres turnīru Ķīnas pilsētā Čendu, kas notiks 1. un 2.jūnijā.

Pasaules tūres kalendārā šosezon iekļauti 12 turnīri, no kuriem Latvijas komandai nodrošināta dalība piecos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu