Igaunijas politiķis: Kaljulaidas tikšanās ar Putinu bija novirze no ārpolitikas kursa (23)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kersti Kaljulaida un Vladimirs Putins
Kersti Kaljulaida un Vladimirs Putins Foto: EPA/Scanpix

Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu bija novirze no nospraustā ārpolitikas kursa, uzskata partijas "Tēvzeme" saraksta līderis Eiropas Parlamenta vēlēšanās, bijušais Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris Riho Terrass.

Pēc viņa teiktā, attiecībās ar Krieviju vienmēr jāsaglabā modrība un Eiropas vienotība ir svarīgāka par tikšanos ar Krievijas prezidentu.

"Igaunija kā NATO un Eiropas Savienības dalībvalsts vienmēr turējusies pie principa, ka mūsu interesēs ir attīstīt vienotu politiku drošības un ārējo sakaru jomā attiecībās ar trešajām valstīm. Kontaktos ar austrumu kaimiņvalsti Eiropas vienotība ir īpaši svarīga Igaunijai un citām nelielajām pierobežas valstīm," uzsvēris Terrass, secinādams, ka šai ziņā Kaljulaidas tikšanās ar Putinu uzskatāma par novirzi no šā izstrādātā ārpolitikas kursa.

"Tas, ka kaimiņvalstu līderi tiekas, nav nekas īpašs. Taču mums jāpatur prātā, ka Vladimiram Putinam neapšaubāmi ir vairāk pa prātam, ja Eiropas līderi brauc pie viņa ciemos viens pēc otra, un tādu tikšanos kļūst aizvien vairāk. Kontaktos ar Krieviju mums vienmēr jāsaglabā modrība, lai nezāģētu zaru, uz kura paši sēžam," viņš spriedis.

Terrass atgādinājis, ka Krievija bieži un apzināti demonstrējusi atvērtību attiecībā pret vienām valstīm un agresiju - pret citām.

"Eiropas vienotība ir svarīgāka nekā tikšanās ar Krievijas prezidentu neatkarīgi no tematiem, kas šai tikšanās reizē apspriesti. Ja atcerēsimies nesenu pagātni, ieraudzīsim, ka entuziasms attiecībās ar Krieviju parasti pārvēršas par vilšanos," izteicies politiķis.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu