Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām plāno iegādāties 120 jaunas kravas automašīnas (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizsardzības ministrija (AM) Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām vērienīgā iepirkumā plāno iegādāties 120 jaunus kravas transportlīdzekļus, aģentūra LETA noskaidroja ministrijā.

Iepirkuma noteikumi paredz, ka transportlīdzekļiem jābūt ar kravnesību no 3,5 tonnām līdz 15 tonnām. Iepirkumā ietverti dažāda veida kravas automobiļi - konteineru vedēji, degvielas vedēji, militārās pilnpiedziņas transportlīdzekļi, paaugstinātas caurgājības speciālie kravas automobiļi. Kopumā tuvākajos gados plānots iegādāties 120 kravas automašīnas.

Iepirkums tiek rīkots atbilstoši sarunu procedūrai, tādējādi dodot iespēju pieteikties visiem ieinteresētajiem piegādātājiem.

Pieteikumus ir iesnieguši vairāk nekā seši kandidāti, pārstāvot lielākos kravas transportlīdzekļu ražotājus. Patlaban iepirkums ir kandidātu atlases posmā.

Lai nodrošinātu godīgu konkurenci, AM plašāku informāciju par iepirkumu nesniedz, līdz ar to netiek atklāts arī, cik liels finansējums šim iepirkumam paredzēts.

Jau ziņots, ka patlaban NBS rīcībā ir 40 un pat vairāk gadu vecas kravas automašīnas, turklāt kopumā lietotajam autoparkam nepieciešams regulārs remonts.

Lai arī Latvija pirms pāris gadiem no Norvēģijas saņēma dāvinājumā vairāk nekā simts deviņdesmito gadu ražojuma "Scania" kravas automašīnas, AM iepriekš norādīja, ka tās jau ir lietotas, taču ar tām nepietiek, lai pilnībā sekmīgi pildītu bruņoto spēku uzdevumus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu