Sorokins: Gatavojoties čempionātam, koncentrējāmies uz fizisko sagatavotību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Oļegs Sorokins
Oļegs Sorokins Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas U-18 hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam elites divīzijā, vairāk strādājusi uz fizisko sagatavotību, teica komandas galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Latvijas valstsvienība piektdien uzsāks pasaules čempionāta elites divīzijas turnīru, plkst.20.30 pēc Latvijas laika spēkojoties ar mājinieci Zviedriju.

"Pirmā spēle pret Zviedriju būs kas īpašs - noteikti pie pilnām tribīnēm. Būs satraukums. Koncentrēšanās aug ar katru dienu, spēlētājiem noteikti ir apnicis trenēties," sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) teica Sorokins. "Strādājām vairāk uz fizisko sagatavotību, jo citādāk nav jēgas domāt par vairākumu, ja vienkārši netiec līdzi pretiniekam. Ceru, ka visās jomās esam izdarījuši pietiekami daudz, lai varētu aizvadīt sekmīgu turnīru."

"Zviedriem ir interesants uzbrukums, bet aizsardzība varbūt nav tik spēcīga. Nav uzbrūkošu aizsargu, kā ir bijis citus gadus, lai gan ir viens aizsargs, kurš varētu ļoti veiksmīgi palīdzēt uzbrukumam," norādīja speciālists.

Sorokins arī uzsvēra, ka zviedri savās vecuma grupās jau no sākta gala tikušies ar elites komandām, kamēr Latvijas komandai šāda pieredze tagad būs pirmo reizi.

Šī turnīra turpinājumā Latvijas valstsvienība Ērnšeldsvīkā spēkosies arī ar Krievijas, Slovākijas un ASV vienaudžiem. Pirmās četras komandas sasniegs ceturtdaļfinālu, kamēr vājākajai vienībai cīņā par izdzīvošanu elites divīzijā būs jāsacenšas ar A apakšgrupas sliktāko izlasi.

A grupā spēlē Kanāda, Somija, Čehija, Šveice un Baltkrievija, šīm vienībām sacenšoties Ūmeo pilsētā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu