"Ajax" dēļ tiek pārcelta visa Nīderlandes čempionāta kārta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Amsterdamas "Ajax" futbolisti
Amsterdamas "Ajax" futbolisti Foto: AP/Scanpix

Lai Amsterdamas "Ajax" varētu labāk sagatavoties UEFA Čempionu līgas pusfinālam pret Anglijas klubu Totenhemas "Hotspur", ir pārcelta visa Nīderlandes futbola čempionāta spēļu kārta, tādējādi ietekmējot arī citu komandu plānus.

"Hotspur" komanda UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē uzņems "Ajax" vienību 30.aprīlī, kas būtu tikai divas dienas pēc tam, kad Amsterdamas klubam vietējā čempionātā būtu jātiekas ar "De Graafschap".

Tomēr turnīra rīkotāji pieņēmuši lēmumu, ka katrs mačs no tās nedēļas nogales ir pārcelts uz 15.maiju, lai gan pirms tam sezonu bija plānots noslēgt 12.maijā. Tagad pēdējā kārta tiks aizvadīta par trim dienām vēlāk.

Nīderlandes Futbola federācija (KNVB) uzsvēra, ka šāds solis sperts, lai dotu "Ajax" komandai papildus dienas atpūtai.

"Ne tikai "Ajax", bet viss Nīderlandes futbols iegūs no šī lēmuma," teikts paziņojumā.

Tiesa, ne visi klubi bijuši apmierināti ar šādu lēmumu, tomēr jau tad, kad tika pieņems sezonas plāns, bija atrunāts punkts, ka būs nelielas izmaiņas, ja kāda no Nīderlandes komandām sasniegs UEFA Čempionu līgas pusfinālu.

"Ajax" pašlaik atrodas Nīderlandes čempionāta kopvērtējuma vadībā, bet tikpat punktu, taču sliktāka vārtu attiecība ir Eindhovenas PSV.

UEFA Čempionu līgas pusfināli notiks 30.aprīlī/1.maijā un 7./8.maijā. Otrā pusfināla pārī tiksies Spānijas grands "Barcelona" un "Liverpool" no Anglijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu