"Metta" futbolisti viesos uzvar "Jelgavu"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Metta" komandas futbolisti.
"Metta" komandas futbolisti. Foto: Nora Krevņeva Baibakova

"Metta" piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā izbraukumā ar 2:1 (1:0) uzvarēja "Jelgavu".

Abus vārtus "Metta" sastāvā guva Kgotso Masangane.

Jau pašā spēles sākumā "Metta" futbolists Ņikita Kovaļonoks teju atklāja spēles rezultātu, taču viņa sitiens bija tikai nedaudz garām vārtiem. Rīdzinieki šajā mačā spēlēja pārliecinošāk, turklāt 20.minūtē Tamirlans Džamaludinovs arī varēja gūt vārtus, taču viņš no dažu metru attāluma pamanījās uzsist virsū vārtsargam.

Rezultātu šajā mačā atklāja tieši "Metta" - neveiksmīgi pie saviem vārtiem nospēlēja jelgavnieku vārtsargs Germans Mālinš, kurš bumbu atsita sev priekšā, bet pirmais pie tās bija Masangane, vārtus gūstot 36.minūtē. Lieliska iespēja pirmā puslaika beigās panākt izlīdzinājumu bija "Jelgavas" futbolistam Ņikitam Ivanovam, taču teicams vārtos bija viesu vārtsargs Dāvis Ošs.

Otrajā puslaikā bijušais "Metta" futbolists Ivanovs gan guva vārtus, izmantodams partnera centrējumu, tomēr mājinieku prieki nebija ilgi, jo tikai divas minūtes vēlāk no jauna rīdziniekus vadībā izvirzīja Masangane.

Cīņas turpinājumā rezultāts tā arī vairs nemainījās, lai gan Masangane nebija tālu no tā, lai gūtu pat savus trešos vārtus spēlē.

Jelgavnieki jaunajā sezonā guvuši divas uzvaras un piedzīvojuši četrus zaudējumus, kamēr "Metta" pirmajās piecās spēlēs cieta zaudējumus, bet tagad gūtas jau divas uzvaras.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam piektdien Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā ar 2:0 (1:0) apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", bet "Daugavpils" viesos negaidīti ar 3:2 (0:1) uzvarēja "Liepāju".

Šīs kārtas izspēle noslēgsies sestdien, kad galvaspilsētas derbiju aizvadīs RFS un "Riga". Savukārt šo kārtu izlaiž "Ventspils".

Ar sešās spēlēs gūtiem 18 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 12 punktiem piecās cīņās seko "Riga", tālāk ar desmit punktiem sešos mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, bet ceturtā ar astoņiem punktiem ir "Ventspils". Piektajā vietā ar septiņiem punktiem ir "Daugavpils", kam ar sešiem punktiem seko "Jelgava", "Liepāja", "Spartaks" un "Metta".

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu