Latvijas hokejisti pārbaudes spēļu ciklu sāk ar uzvaru "bullīšos"

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavoties kārtējam pasaules čempionātam, piektdien pirmajā pārbaudes spēlē izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Francijas valstsvienību.

Latvijas izlases sastāvā savus pirmos vārtus guva Oskars Batņa, kamēr pamatlaikā izcēlās arī Māris Bičevskis.

Šīs spēles rezultātu jau 36.sekundē atklāja mājinieku hokejists Šarls Betrāns, bet kopumā Latvijas izlase aizvadīja pieticīgu pirmo periodu, izceļoties tikai ar vienu iespēju gūt vārtus. Savukārt 27 sekundes pirms trešdaļas beigām 2:0 panāca Antonī Rešs.

Otrajā periodā Latvijas valstsvienība jau spēlēja krietni enerģiskāk, un vienā no epizodēm Elvijs Biezais izskrēja vienatnē uz vārtiem, taču vārtsargu viņš nepārspēja. Tieši šajā cīņas nogrieznī viesiem arī izdevās samazināt starpību līdz minimumam - teicami pretinieku aizsardzības zonā nospēlēja Emīls Ģēģeris, kurš, atņēmis sāncensim ripu, piespēlēja to Batņam, rezultātam kļūstot 1:2.

Noslēdzošajā trešdaļā Latvijas hokejisti aktīvi centās atspēlēties, kas vainagojās panākumiem vien nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Bičevskis veica asu piespēli uz vārtu priekšu, taču tā, atsitusies pret franču hokejistu, nonāca vārtos.

Pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirti, bet abu komandu duelis turpinājās pagarinājumā, kur Francijai bija izcila iespēja gūt vārtus, tomēr mājinieki netrāpīja tukšos vārtos. Savukārt uzreiz pēc tam Rešs neizmantoja arī soda metienu, jo Latvijas izlasi no vārtu zaudējuma glāba Kristers Gudļevskis.

Pagarinājumā vārti tā arī netika gūti, tāpēc uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā, kur uzvaru guva Latvija, izceļoties Mārtiņam Dzierkalam un Edgaram Kuldam.

 

Latvijas izlasi šajā mačā vadīja Artis Ābols.

Svētdien izlases Grenoblē tiksies atkārtoti. Šīs Latvijai ir pirmās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta.

Uz Franciju komanda gan devusies pieticīgā sastāvā, jo ar to nav tādi līderi kā Miks Indrašis, Kaspars Daugaviņš, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks, Ralfs Freibergs un Rodrigo Ābols, kā arī brāļi Roberts un Rihards Bukarti.

Tie spēlētāji, kuri uz Franciju nav aizbraukuši, aizvada treniņus "Volvo" hallē.

Tā kā Latvijas nacionālā valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Omskas "Avangard" tikai piektdien noslēdza gaitas Gagarina kausa izcīņas finālā, Latvijas izlases groži šobrīd uzticēti Artim Ābolam, Edgaram Masaļskim un Valērijam Kuļibabam. Savukārt par fizisko sagatavotību rūpējas Ēriks Visockis.

Latvijas valstsvienībai šajā pasaules čempionātā būs jāiztiek bez tādiem hokejistiem kā Zemgus Girgensons, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Mārtiņš Karsums, Ivars Punnenovs, turklāt joprojām Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Kolumbusas "Blue Jackets" atrodas vārtsargs Elvis Merzļikins. Tāpat, visticamāk, planētas meistarsacīkstēs nespēlēs vārtsargs Jānis Kalniņš.

Sagaidāms, ka nākamnedēļ izlases sastāvu papildinās Teodors Bļugers, gaidīti tiek arī tādi potenciālie līderi kā Rūdolfs Balcers un Lauris Dārziņš, bet sezonu Čehijā turpina Guntis Galviņš.

Pēc mačiem ar Francijas izlasi Latvijas valstsvienībai nākamās spēles paredzēti savu skatītāju priekšā, kad 24. un 25.aprīlī "Arēna Rīga" tiks uzņemta spēcīgā Krievija. Biļetes uz šīm spēlēm var iegādāties "www.bilesuserviss.lv".

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4.maijā izbraukumā pret Šveici.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Francija spēlēs otrā grupā ar Kanādu, ASV, Somiju, Vāciju, Slovākiju, Dāniju un Lielbritāniju.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes mačiem ar Franciju

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis (Rīgas "Dinamo"), Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas-Fērbenksas Universitāte, NCAA);

Aizsargi: Uvis Balinskis (Rīgas "Dinamo",), Krišjānis Rēdlihs (Pekinas "Kuņluņ Red Star", KHL), Artūrs Kulda (Čerepovecas “Severstaļ”, KHL), Artūrs Salija ("Poprad", Slovākija), Eduards Hugo Jansons (Aļmetjevskas "Ņeftjaņik", VHL), Tomass Zeile ("Tibro", Zviedrija), Roberts Mamčics ("Liepāja"), Ēriks Ševčenko (Hantimansijskas "Jugra", VHL), Renārs Kārkls ("Rīga");

Uzbrucēji: Nikolajs Jeļisejevs ("Ņeftjaņik"), Edgars Kulda ("PSG Berani"), Māris Bičevskis (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija), Elvijs Biezais (Gapas "Rapaces", Francija), Gunārs Skvorcovs, Oskars Batņa, Roberts Lipsbergs, Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis (visi - Rīgas "Dinamo"), Egils Kalns ("Liepāja"), Artūrs Ozoliņš (Toljati "Lada", VHL), Renārs Krastenbergs (Vīlingas "Nailers", ECHL).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu