Noslēgušās Porošenko un Zelenska debates stadionā (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Noslēgušās debates starp abiem kandidātiem, kas piektdien tika sarīkotas Kijevas Olimpiskajā stadionā pirms svētdien gaidāmās Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas.

Pašreizējam prezidentam Petro Porošenko, kurš aptaujās neglābjami atpaliek no sava sāncenša komiķa Volodimira Zelenska, piektdienas debates faktiski bija pēdējā iespēja lauzt cīņas gaitu.

Stadionu piepildīja abu kandidātu atbalstītāji, kas centās pārkliegt pretējās puses pretendentu, kad tas atbildēja uz debašu jautājumiem.

Porošenko, cenšoties pārliecināt par savu pārākumu, paziņoja, ka viņa prezidentūras laikā esot paveikts vairāk nekā iepriekšējos 25 Ukrainas neatkarības gados.

Savukārt Zelenskis paziņoja, ka viņš esot vienkāršs cilvēks, kurš ieradies, lai sagrautu pastāvošo korumpēto sistēmu.

Viņš arī uzdeva retorisku jautājumu, kā iespējams tas, ka "Ukraina ir visnabadzīgākā valsts", bet tai ir "visbagātākais prezidents".

Debatēs svarīgu vietu arī ieņēma jautājums par karadarbību ar Krieviju.

"Ukraiņu tautai ir tiesības zināt, ko tieši kandidāts uz karā esošas valsts prezidenta amatu darīs, kā sakaut ienaidnieku, nevis izplatīt krievu viltus ziņas," uzsvēra Porošenko.

Pirms debatēm abu kandidātu atbalstītājus izklaidēja ukraiņu mūzikas grupas, un pasākums kopumā atgādināja kaut ko vidēju starp rokkoncertu un futbola maču.

Kārtības uzturēšanai bija iesaistīti lieli policijas spēki, un abu konkurējošo kandidātu atbalstītājus nošķīra drošības barjeras.

Aptaujas liecina, ka Zelenskis svētdien varētu gūt uzvaru ar graujošu rezultātu.

Viņš uzvarēja jau vēlēšanu pirmajā kārtā 31.martā, iegūstot 30% balsu, kamēr par Porošenko, kas ierindojās otrajā vietā, balsoja tikai 16% vēlētāju.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu